Michal Tonar uděluje pokyny svému týmu.

Michal Tonar uděluje pokyny svému týmu. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Padesátník Tonar: Manželka říká, že jsem zamrzl v osmnácti

  • 0
Bylo to hodně „silné“ házenkářské léto. Na začátku srpna oslavil padesátiny Martin Šetlík, o dva týdny později další plzeňská legenda, Vladimír Haber, odkrojil už sedmý křížek. A v pondělí svého velkého kamaráda Šetlíka dotáhl také Michal Tonar. Tři výjimečné osobnosti. Všichni s Plzní slavili mistrovský titul jako hráči i jako trenéři, léta patřili k oporám reprezentace.

„Jó, ten devětašedesátý rok byl zatraceně silný,“ usmívá se Michal Tonar, současný kouč Talentu. „A k tomu ještě náš trenér, sedmdesátník v plné síle. Já pevně doufám, že se zrovna tahle parta ještě do Vánoc sejde a pořádně to oslaví. Jen hledáme v tom náročném programu čas, aby se to povedlo.“

Zatím prostor není. Už ve středu si Talent doma předehrává utkání pátého kola extraligy proti Novému Veselí, v sobotu zajíždí k těžkému utkání na Duklu.

A příští týden čeká Plzeň v hale na Slovanech dvojutkání dalšího předkola Poháru EHF proti izraelskému Hapoel Ašdod. „Snad mi kluci dají dárky v podobě výher, to bych měl největší radost,“ svěřil se kouč.

Že by se mu od pondělí vstávalo z postele hůř, to si nepřipouští. „Koneckonců, manželka mi říká, že jsem stejně zamrzl někdy v osmnácti, tak nevím... V každém případě, já se furt cítím mladý,“ říká Tonar, který k házené přivedl i oba své syny Michala s Jakubem.