Na speciální zápas na lovosický zimní stadion dorazilo v roce 2018 na házenou 2 500 diváků. Co letos?

Na speciální zápas na lovosický zimní stadion dorazilo v roce 2018 na házenou 2 500 diváků. Co letos? | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Házenkáři Lovosic otevřou extraligu speciálním zápasem

  • 0
Potřetí za sebou otevřou házenkáři Lovosic extraligovou sezonu speciálním zápasem na speciálním místě. V sobotu 7. září vyzvou na zimním stadionu Kopřivnici, třetí tým základní části minulého ročníku nejvyšší soutěže. A opět se očekává útok na divácký rekord, loni na zápas s pražskou Duklou dorazilo 2 500 fanoušků.

„Určitě chceme v této tradici pokračovat, protože v našich podmínkách je unikátní záležitost přilákat na házenou v Čechách dva a půl tisíce fanoušků,“ říkal klubovému webu lovosický ředitel Vojtěch Srba. „Letos jsme chtěli zviditelnit házenou v našem kraji a ve spolupráci s ostatními oddíly v regionu uctít nejvýznamnější osobnosti v historii klubů,“ uvedl k chystanému utkání Srba.

Zatímco v roce 2017 se speciálním zápasem v Lovosicích slavilo 60 let házené v klubu, loni bylo utkání odehráno pod názvem Poslední zápas Honzy Landy. Rok 2019 bude mít námět Oslava házené v Ústeckém kraji. Znovu tak bude připraven speciální program, ojedinělé aranžmá, grafika a efekty.

I letos bude mít utkání speciální podtext, část výtěžku ze vstupného bude určena pro handicapovaného Adama Jíru. „Čtvrtina z vybrané částky za vstupné podpoří malého Adámka a dobrovolnou částkou bude moci přispět každý z fanoušků. K tomu se přidají také oba týmy, jak naši Lovci, tak hostující Kopřivnice, když za každou branku půjde na konto chlapce dalších 100 korun,“ říká Srba. „Rádi bychom tímto poděkovali soupeři z Kopřivnice za vstřícnost i za to, že společně s námi podpoří dobrou věc. Moc si toho vážíme.“

Zápas začne na lovosickém zimním stadionu v sobotu 7. září v 19 hodin. A nebude to jediný duel, který letos Lovci odehrají mimo domovskou halu Chemik. Dalším speciálním utkáním bude ve třetím extraligovém kole bitva s Brnem, která se odehraje 21. září ve sportovní hale v Lounech v rámci oslav šedesáti let existence lounského klubu.