Lavička Nového Veselí slaví branku.

Lavička Nového Veselí slaví branku. | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Házenkáři Nového Veselí slavili bod z Lovosic jako vítězství

  • 0
Pohledem tabulkového postavení jeli házenkáři Nového Veselí k dalšímu extraligovému zápasu do Lovosic v roli mírného favorita, jenže na půdě lovců se prostě letos nevyhrává.

„Doposud jsme doma neprohráli a tuhle sérii chceme za každou cenu udržet,“ poslali zástupci Lovosic soupeřovi z Vysočiny ještě před zápasem jasný vzkaz.

Nakonec mohly být relativně spokojeny oba týmy - souboj totiž skončil remízou 22:22. „Myslím, že jsme viděli nadprůměrné extraligové utkání, ve kterém oba týmy, minimálně musím mluvit za nás, předváděly hru na hranici svých možností,“ pochvaloval si po remízovém konci zápasu výkon svých svěřenců hlavní trenér Sokola Pavel Hladík.

To jeho lovosický protějšek Milan Berka už ale z nerozhodného výsledku tak nadšený nebyl. „Pro nás je bod velká ztráta, asi stejně velká jako zisk pro Veselí. Blahopřeji soupeři k výbornému výkonu,“ nechal se slyšet. „My se ale nemáme za co stydět, všichni nechali na hřišti vše,“ dodal.

O tom, že se jednalo o mimořádně vyrovnané utkání, mimochodem svědčí i to, že už po první půli svítil na ukazateli skóre průběžný nerozhodný stav 11:11.

„Bylo to opravdu těžké utkání, obrany fungovaly na obou stranách super,“ pustil se po skončení souboje do hodnocení nejlepší střelec Nového Veselí Nikola Sekulić, který si na konto připsal celkem osm přesných tref.

Pro Sokol má v boji o premiérovou účast v extraligovém play off i bod cenu zlata. „Je to tak, tahle remíza je pro nás velké vítězství a tenhle bod bude nakonec možná rozhodující. Moc si ho vážíme,“ souhlasně pokyvoval hlavou Hladík.

Jeho tým podal v Lovosicích výborný týmový výkon, který mu zatím v tabulce zajistil skvělé čtvrté místo. „Bojovali jsme až do konce, všichni spolu,“ radoval se Sekulić.

V dalším kole přivítá Nové Veselí v sobotu před vlastním publikem aktuálně třetí Jičín.