Fanoušci karvinských házenkářů

Fanoušci karvinských házenkářů | foto: Petr Eret, MAFRA

Po kontumační prohře se házenkáři Karviné chtějí obrátit na soud

  • 32
Házenkáři Lovosic vyhráli kontumačně 10:0 zápas jedenáctého kola extraligy s Karvinou. Rozhodla o tom soutěžní komise svazu poté, co se kluby nedohodly na náhradním termínu utkání. Druhý celek tabulky Karviná s kontumační porážkou nesouhlasí a chce se bránit soudní cestou.

Zápas se měl původně hrát 23. listopadu, kryl se však s utkáním Karviné ve Vyzývacím poháru. Karviná navrhla jako náhradní termín 4. prosinec, což Lovosice odmítly. „Upozornili jsme na fakt, že s ohledem na náročný termínový kalendář nebudeme utkání dohrávat, ale chceme jej předehrát,“ uvedl lovosický klub na svém webu.

Následně se kluby neshodly ani na dalších termínech a svaz utkání kontumoval ve prospěch hostujících Lovosic. „Je evidentní, že Lovosice nechtěly zápas odehrát, chtěly si připsat dva body od zeleného stolu. Tohle nehodláme nechat jen tak,“ řekl Deníku prezident karvinského klubu Roman Mucha.

Karviná se chystá proti kontumačnímu výsledku bránit u soudu. „Zejména proto, že v současné době neexistuje odvolací a kontrolní komise Českého svazu házené, která by mohla o našem případném odvolání rozhodnout, což je proti stanovám,“ prohlásil Mucha.

,