Dukla slaví postup, vpředu smutní Sergej Petryčenko z Lovosic.

Dukla slaví postup, vpředu smutní Sergej Petryčenko z Lovosic. | foto: MAFRA

Smutní a zklamaní házenkáři Lovosic: Musíme do toho říznout

  • 1
Toužili po medaili, cíl ale házenkáři Lovosic nesplnili. Vypadli už v extraligovém čtvrtfinále a teď dumají, co dál. „Je to pro nás bezpochyby zklamání. Na naší straně nebyla patřičná kvalita v klíčových momentech. V sérii s Duklou jsme hráli opravdu špatně,“ nebarví nic narůžovo lovosický ředitel Vojtěch Srba.

Lovci přitom dlouho drželi třetí místo, pak ale přišla série šesti porážek v řadě a sešup. „Hlavní příčinu vidím v mizerném přístupu v zápase s Brnem, kdy jsme 12 minut před koncem ještě vedli o čtyři branky, ale nedotáhli jsme to do vítězného konce. A tím jsme nastartovali černou šňůru.“

Když drsňáci pláčou. Medailový sen lovosických házenkářů rozprášila Dukla

Neúspěch chce Srba řešit změnami v kádru. „Nějaké posily máme těsně před podpisem, brzy to dotáhneme do konce,“ ujišťuje. Někteří hráči budou muset skončit. 

„Nedělní zápas s Duklou byl určitě pro některé hráče poslední v Lovosicích. Máme ambice hrát výš, neskrýváme se. Nechceme říkat, že chceme hrát jen play off, chceme se dostat do čtyřky, bojovat o medaile, což se nám nepovedlo. Jsme z toho smutní a zklamaní,“ neskrývá Srba, jehož Lovce ještě čekají série o 5. až 8. místo.

Derniéru si nejspíš odbyli veteráni Jiří Bouček a David Kylíšek. „Naopak Jirka Motl ještě určitě jednu sezonu dá.“ 

Lovosice se budou zabývat i otázkou trenérů. Zůstane Roman Jelínek? „Je to náš odchovanec, ve struktuře klubu bude vždy, určitě to pro něj není jednoduché. Taky si to budeme vyhodnocovat, ale měl by pokračovat,“ říká Srba. 

Ani Jelínek nemá informace, že by měl skončit, řeší už kádr na příští sezonu. „Osa týmu by měla zůstat, ale musíme do toho říznout, nastanou změny,“ slibuje Jelínek.

,