Sára Kantnerová z týmu DHC Plzeň střílí na branku slovenských Michalovců v...

Sára Kantnerová z týmu DHC Plzeň střílí na branku slovenských Michalovců v utkání 13. kola MOL ligy házenkářek, akci sleduje její spoluhráčka Pavlína Lásková. Plzeňanky podlehly doma 19:36. | foto: Milena Sojková

Slovenská lekce. Teď čekají na plzeňské házenkářky důležitější zápasy

  • 0
Místo slovenského dvojboje pouze jeden duel, navíc proti jasnému favoritovi. Házenkářky DHC Plzeň podlehly v nedělním utkání 13. kola MOL ligy Michalovcům 19:36 (11:17). Už o den dříve měly v domácí hale nastoupit proti Prešovu, jenže zápas byl na poslední chvíli odložen kvůli pozitivním testům na covid-19 v týmu soupeře.

„Celý týden jsme se připravovali na utkání s Prešovem, do kterého jsme chtěli dát všechno,“ uvedl pro klubový web plzeňský trenér Richard Řezáč. Jeho tým je v tabulce jedenáctý s jediným bodem a právě proti Prešovu, který má pouze o bod víc, chtěl bilanci vylepšit. 

„Jenže v půlce posledního tréninku se dozvíme, že soupeř nepřijede a koncentrace je ta tam. Bohužel, situace a doba jsou takové. Výsledek proti Michalovcům odpovídá silám na hřišti. Dvacet minut jsme byli důstojným soupeřem, pak jsme začali dělat technické chyby. Michalovce mají za jeden z nejzajímavějších celků v celé soutěži,“ řekl Řezáč.

Pozitivum? Plzeňanky mají za sebou hlavně zápasy s nejsilnějšími soupeři v interlize. Teď je čekají výkonnostně srovnatelnější rivalové. V sobotu DHC vyzve doma Písek, další týden zamíří na půdu posledního Hodonína. „Chceme si zanalyzovat vydařené situace z posledního utkání, ze kterých můžeme těžit v dalších kolech,“ doplnil kouč.