NĚMECKÝ ŠKRTIČ. Němec Holger Glandorf (vlevo) tvrdě zastavuje českého soupeře

NĚMECKÝ ŠKRTIČ. Němec Holger Glandorf (vlevo) tvrdě zastavuje českého soupeře Tomáše Sklenáka. | foto: AP

České házenkáře čeká v kvalifikaci ME 2014 i tradiční rival Německo

  • 0
Jícha a spol. už znají dva soupeře pro kvalifikaci o Euro 2014. Losování v Kodani rozhodlo, že se čeští házenkáři v boji o evropský šampionát utkají s tradičním rivalem Německem a výběrem Černé Hory. Jméno zbývajícího protivníka ve druhé skupině vzejde z kvalifikačního předkola.

Na šampionát do Dánska postoupí z každé ze sedmi čtyřčlenných kvalifikačních skupin po dvou mužstvech a nejlepší celek z třetích míst.

Na letošním mistrovství Evropy v Bělehradu obsadili čeští reprezentanti 14. místo. Němci skončili sedmí, byť ve vzájemném souboji Čechům podlehli. Černá Hora na turnaji chyběla. Zvítězili Dánové, kteří budou za dva roky obhajovat titul v domácím prostředí.

"K tomuhle losu je potřeba se postavit čelem a otevřeně říct, že vše jiného než postup by bylo neúspěchem. Se stejnou filozofií do toho půjdou určitě i Němci. Nemůžeme se za nic schovávat, přes Černou Horu a podle mého tipu Finsko musíme přejít," zhodnotil los brankář české reprezentace Petr Štochl na internetové stránce svazu.

Čeští házenkáři se nyní chystají na červnové duely play-off s Ruskem o účast na mistrovství světa v příštím roce ve Španělsku. Následující evropský šampionát se v Dánsku uskuteční 12. až 26. ledna 2014.

Rozlosování kvalifikace ME 2014

Skupina 1: Španělsko, Makedonie, Portugalsko, tým z předkola
Skupina 2: Německo, ČR, Černá hora, tým z předkola
Skupina 3: Francie, Norsko, Litva, tým z předkola
Skupina 4: Chorvatsko, Maďarsko, Slovensko, tým z předkola
Skupina 5: Polsko, Švédsko, Nizozemsko, tým z předkola
Skupina 6: Island, Slovinsko, Bělorusko, tým z předkola
Skupina 7: Srbsko, Rakousko, Rusko, Bosna a Hercegovina

,