Trenér plzeňských házenkářů Michal Tonar dává pokyny.

Trenér plzeňských házenkářů Michal Tonar dává pokyny. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Kouč plzeňských házenkářů: Obrana fungovala, vpředu jsme dělali moc chyb

  • 0
Plzeňští házenkáři vstoupili do druhé poloviny základní části extraligy vítězstvím 24:20 v Hranicích v nedělním 12. kole. Po bodové ztrátě třetích Lovosic na půdě pražské Dukly (30:30) si navíc upevnili druhé místo v tabulce, na lídra ze Zubří ztrácejí jediný bod.

„Tahle výhra se počítá, považuju ji za jednu z těch důležitějších. Nemyslím si, že se z Hranic budou vozit body,“ liboval si cestou z Moravy plzeňský kouč Michal Tonar.

Jeho tým rozhodl o dvou bodech ve vyrovnaném zápase až v poslední čtvrthodině utkání. Už v první půli si však jeho svěřenci udržovali drobný náskok, v jeho závěru odskočili o dvě branky, jenže Hraničtí snížili na poločasových 11:12.

„Obrana fungovala dobře, byla podpořená výborným výkonem Karla Šmída v brance. Jenom škoda, že jsme vpředu dělali víc chyb, než by bylo zdrávo. Vždycky, když byla šance domácím víc odskočit, jsme se o ni připravili vlastními chybami. A soupeř toho využil ke srovnání stavu,“ popisoval kouč Tonar.

I ve druhém poločase byl dlouho obraz hry podobný, teprve kolem 50. minuty se Talentu podařilo odskočit až o čtyři branky na 16:20. Jenže pak přišly na straně hostů další chyby, dokonce i dvě zahozené sedmičky, které neproměnili Stehlík a J. Tonar. Hranice se tak dotáhly až na 19:20 v 56. minutě. Závěr však vyšel lépe Plzeňanům. Když Stehlík z křídla upravil při signalizované pasivitě na 20:23 a domácí gólman Kučerka byl vzápětí vyloučený za protesty, bylo jasné, že oba body poputují na západ Čech.

„I když jsme v úvodu druhé půle prostřídali sestavu, ten konec jsme nechali odehrát ty nejzkušenější,“ vysvětloval plzeňský trenér. „Teď ještě tyhle body musíme potvrdit v posledním letošním kole doma s Novým Veselím, abychom měli klid do vánoční přestávky.“

Poslední extraligový zápas se hraje příští neděli v tradičním čase od 10.30 hodin. Pak ještě ve čtvrtek 21. prosince čeká Talent odveta čtvrtfinále Českého poháru s Jičínem, první zápas venku vyhráli Plzeňští 26:25.

,