Karvinští vstupují do Ligy mistrů

Karviná - V Interlize většinou vyhrávají, občas rozdílem třídy. Jsou na tom házenkáři Karviné opravdu tak dobře? To ukáží až zápasy, které tým absolvuje v Lize mistrů. První utkání karvinské borce čeká v neděli, doma hostí chorvatský RK Metkovič. "Až po tomhle zápase uvidíme, jak na tom jsme," řekl trenér Jiří Kekrt.

Karvinští házenkáři se s Metkovičem utkali již v loňském ročníku Ligy mistrů, teď se ale střetnou zcela rozdílné týmy. Z Karviné odešlo několik zkušených hráčů, i Metkovič zasáhla výměna kádru.

"Soupisku mají stoprocentně vyměněnou. Hvězdy odešly, jenže Chorvatsko neustále produkuje skvělé házenkáře, jimž nechybí sebevědomí," podotkl Kekrt.

Svým svěřencům včera kouč Karviné pouštěl videozáznam z utkání chorvatské ligy, ve kterém Metkovič doma prohrál se Záhřebem. "Ovšem já jsem z videa nevystudoval nic. Metkovič nic neukázal a zaslouženě prohrál," krčil rameny Kekrt.

"Nezbývá nám nic jiného, než se dobře připravit," řekl karvinský brankář Miloš Putera. "Jinak na speciální přípravu na Ligu mistrů nebyl čas. Každý ligový zápas byl přípravou," poznamenal trenér.

Zápas začne v 10.30 hodin.

Karviná v Lize mistrů
■ 10. října: Karviná - Metkovič
■ 16. října: Flensburg - Karviná
■ 23. října: Prešov - Karviná
■ 31. října: Karviná - Flensburg
■ 6. listopadu: Metkovič - Karviná
■ 14. listopadu: Karviná - Prešov

Chorvat Davorin Prskalo se snaží zastavit Reného Vaška.