Karvinští mladíci drželi krok deset minut

Karviná - Házenkáři Baníku Karviná si sice věřili, že by proti německému Flensburgu mohli doma uhrát slušný výsledek, jenže to nestačilo. Favorit skupiny H Ligy mistrů je přesvědčivě přehrál. Mladý tým karvinských házenkářů vzdorovat jen deset minut. Pak hosté zapnuli a jasně vyhráli 39:27 (21:12).

"Očekávání fanoušků i hráčů samotných jsou vyšší než realita," uznal karvinský kouč Jiří Kekrt. "Tak nezkušený tým, jako je náš, se prostě nechal Flensburgem přinutit k chybám."

Hosté dokázali často narušit rozehrávku domácích, lehce se dostávali do brejků. Karvinští jen v prvním poločase udělali dvanáct technických chyb, celkově více než dvacet. "Osmnácti a devatenáctiletí kluci, které v kádru máme, šli do zápasu s tím, že vyhrajeme. Když jsme pak prohrávali o pět branek, začali plašit," poznamenal Kekrt.

Hosté si v první půli vybudovali devítibrankový náskok, který si pak jen hlídali.

"Také potřebujeme, aby zkušení hráči typu Pavla Horáka dokázali opakovaně podávat výkony, jakých jsou schopni. Pak bychom se mohli Flensburgu postavit," uvedl Kekrt.

Právě karvinského tahouna se v neděli držela smůla. Dal sice tři branky, jenže minimálně pět dalších střel skončilo na tyči. "Neměli jsme štěstí," povzdechnul si Horákův spoluhráč Jan Sobol.

Karvinský trenér ovšem nechce z prohry dělat unáhlené závěry. "To bych strašně nerad. Bylo mi jasné, že Flensburg se podruhé nedopustí takové chyby jako v Prešově, kde remizoval."

Kouč hostí Kent Harry Anderson snahu karvinských mladíků ocenil: "Myslím, že Karviná bude druhá ve skupině." Největší rival Karvinských v boji o druhé postupové místo ze skupiny H, slovenský Tatran Prešov, porazil o víkendu chorvatský Metkovič 37:24.

Přístí duel v Lize mistrů hrají házenkáři Karviné v sobotu v Metkoviči, rozhodující zápas s Prešovem pak doma v neděli 14. listopadu.