ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Eret, MAFRA

Předpokládali jsme, že nevydrží. Co Karvinští vymysleli na srbské soky

  • 0
Házenkáři karvinského Baníku postoupili do osmifinále Vyzývacího poháru, když v odvetě třetího kola po vynikajícím prvním poločase porazili srbský Železničar 1949 Niš 33:28 (20:13).

„V první půli jsme hráli výborně,“ uvedl karvinský trenér Marek Michalisko. „Soupeři sice ve druhém poločase přitlačili v obraně, ale pořád jsme si drželi čtyř až pětibrankový náskok.“

Záměr Karvinských byl hned na protivníka vletět, aby co nejdříve smazali dvoubrankovou ztrátu z prvního zápasu (28:30).

„Bylo to tak. Předpokládali jsme, že s námi nevydrží běhat celou dobu, protože jsou to vysocí, robustní hráči, kteří se rychleji unaví,“ potvrdil karvinský křídelník Miroslav Nedoma, který byl se sedmi góly nejlepším střelcem utkání.

„Počítali jsme i s tím, že nejsou zvyklí hrát dopoledne, takže jim nějakou dobu trvalo, než se rozkoukali,“ podotkl Michalisko.

Nedoma dodal, že se museli k protihráčům hodně vysouvat. „Jak jsou vysocí, umějí střílet zdálky. Víceméně nám to vycházelo, i když balon shazovali na pivota a dali nám i tak dost branek,“ uvedl Nedoma.

Pěti góly se na karvinském vítězství podílel Dominik Solák.

„V Srbsku jsem moc útoků nehrál, což bylo trochu i z taktického hlediska. Trenér mě tam trochu šetřil. Nechtěl, abych úplně ukázal svoje střely,“ řekl Solák. „Jsem rád, že jsem dostal šanci v útoku. Od těch gólů tam ale jsem. Doufám, že v tom budu pokračovat i v extralize.“

Marek Michalisko uvedl, že bylo ideální neodkrýt v prvním utkání vše, co Karvinští umějí. „Dominik ale tehdy byl i po zranění ruky. Proto chodil jen do obrany. V odvetě už nemělo cenu skrývat ho a pomohl utkání rozhodnout,“ řekl kouč.

O dalším soupeři Karviné rozhodne úterní los Challenge Cupu ve Vídni. Osmifinále se bude hrát v únoru. Koho by si Karvinští přáli?

„Spíše máme jasno, koho nechceme - ani jednoho z ruských soupeřů, byť Petrohrad je krásné město,“ usmál se Marek Michalisko.