Karviná a Frýdek: suverénní vystoupení

  • 2
Frýdek-Místek, Karviná - Házenkáři Frýdku-Místku a Karviné si ve 13. kole česko-slovenské Interligy upevnili místa na špici tabulky a ještě si výrazně vylepšili skóre. Frýdek-Místek doma porazil Allrisk Praha o jedenáct branek, Karvinští nastříleli Plzni v domácím prostředí jen o jeden gól méně. Frýdek-Místek v Praze prohrál o branku, k odvetě nastoupil i bez zraněného Vala pořádně nažhavený.

Od začátku byl výrazně lepší. Rychlost, pestrá kombinace a suverénní zakončení, to byla největší síla vítězů. Hosté jako by spolu hráli poprvé. Dělali chyby, přihrávali do autů, ztráceli míče po krocích.

„Čekal jsem, že to bude těžší,“ přiznal křídelník Michal Kraus, s osmi brankami nejlepší střelec Frýdku-Místku. „Rychle jsme vedli o čtyři pět branek, nebýt zaváhání v koncích poločasu, byl rozdíl ještě větší.“

Kraus těžil z obrovské rychlosti. V prvních devíti minutách druhé půle dal šest branek. S nadsázkou by se dalo říct, že z celého zápasu z něj soupeři viděli jen záda. „Věřili jsme si na brankáře Štochla a nakonec se nám jej podařilo vyhnat na lavičku.“

Karviné stačil na výhru i průměrný výkon

Mladý tým Plzně nedokázal Karvinou vyburcovat k nejlepšímu výkonu. I proto nechal trenér Ivan Hargaš po přestávce odpočívat rozehrávače Alexandra Radčenka. Je to klíčový muž karvinského týmu a před blížící se Ligou mistrů bude sílu potřebovat. Nejvíc gólů Plzni ze spojky nastřílel dravý Kamil Heinz. Připsal si šest branek. Jen o jednu méně jich dali mladý Pavel Horák a zkušený René Vašek.