Karolína Ševčíková dala v úvodních dvou kolech interligy 14 branek.

Karolína Ševčíková dala v úvodních dvou kolech interligy 14 branek. | foto: HC Zlín

Zlínské házenkářky překvapily, zvládly oba úvodní zápasy sezony

  • 0
V loňské sezoně se dočkaly druhé výhry v interlize až v 7. kole, letos stačily házenkářkám Zlína úvodní dva zápasy a spolu s Veselím nad Moravou jsou jedinými týmy česko-slovenské soutěže, které ještě neztratily.

„Jsme maximálně spokojení. Holkám to pomůže hlavně po psychické stránce. Loni si už ani nevěřily, že můžou vyhrát,“ připomněl trenér Zlína Martin Spuchlák, že za celou základní část minulé sezony zvítězil jeho celek jen pětkrát.

Dá se namítnout, že Bánovce nad Bebravou i nováček z Plzně patří mezi slabší družstva soutěže, na jaře ale Spuchlákovo družstvo v Bánovcích prohrálo a Plzeň přijela v neděli do Zlína s jedním vítězstvím.

„Potěšilo mě, že jsme vyhráli výrazným rozdílem,“ prohodil Spuchlák. V Bánovcích házenkářky Zlína zvítězily 30:21, Plzeň doma zdolaly 27:21. „Absolvovali jsme vydatnou přípravu a byli jsme na tom silově i rychlostně lépe.“

Spuchlák přitom viděl ve hře družstva spoustu nedostatků. „Dělali jsme hodně technických a taktických chyb. Snažíme se hrát rychlou a dynamickou házenou, chyby k tomu patří,“ uvědomuje si kouč Zlína, který musel do týmu po letním odchodu řady hráček začlenit kupu dorostenek.

„Jiné hráčky nemáme. Hodili jsme je do vody a musí plavat. Bude to ku jejich prospěchu. Dostanou více možností, trénují, zaslouží si to.“

V prvních dvou kolech se navíc vyprofilovala nová kanonýrka. Teprve osmnáctiletá spojka Karolína Ševčíková nastřílela 14 branek. „Ale nestojí to jenom na jedné hráčce. Přidaly se k ní i další holky,“ pochvaluje si Spuchlák.

V dalších kolech to budou mít házenkářky Zlína těžší. Příště nastoupí na Slavii, pak pojedou do Poruby. „Zkusíme něco uhrát. Loni jsme na Slavii odehráli vyrovnaný zápas,“ nevzdává se Spuchlák dopředu.

,