Mostecká Lucie Rašková inkasuje v zápase s Olomoucí.

Mostecká Lucie Rašková inkasuje v zápase s Olomoucí. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Nedosažitelné finále? Házenkářky Olomouce čeká boj o bronz s Veselím

  • 0
Finále zůstává pro olomoucké házenkářky i nadále nepřístupnou krajinou. Favorizovaný Most nedokázaly zaskočit a zbyl na ně jen boj o bronz. V něm se utkají s Veselím nad Moravou, jež vypadlo se Slavií.

Zora po domácí porážce jela na sever Čech s malými nadějemi, nakonec však dokázala vítězkám interligy vzdorovat až do konce a za porážku 26:28 se nemusí stydět.

„Olomouc je zaslouženě v play off, svou kvalitu jednoznačně prokázala a jejich úderná síla ze spojek je neuvěřitelná. Mám radost, že jsme utkání zvládli, protože další utkání by bylo enormně těžké,“ oddechl si kouč Mostu Peter Dávid.

Dařilo se zejména Tereze Kubáčkové, autorce osmi branek, po čtyřech přidala z pivotu Lucie Severová a křídelnice Martina Salčáková. „Podali jsme určitě mnohem lepší výkon než v domácím prostředí,“ cenil si kouč Zory Jan Hegar. „Mrzí nás období mezi 12. a 14. minutou druhé poloviny, kdy jsme sahali po vyrovnání a dokonce po vedení, ale udělali jsme chyby, dostali tři branky po sobě, soupeř nám odskočil a už to na závěr nestačilo,“ doplnil.

Semifinále tak dopadlo podle papírových předpokladů, Mostu stačily k postupu dva zápasy a na Zoru zbyl pokus o obhajobu bronzu. „Myslím však, že z tohoto souboje odcházíme se ctí,“ míní Hegar.