Mostecká házenkářka Petra Vítková střílí na branku Rostova na Donu.

Mostecká házenkářka Petra Vítková střílí na branku Rostova na Donu. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Most a titul? Šance ožije, když porazí neporazitelného obhájce

  • 0
Zápas roku pro házenkářky Mostu. Jejich sobotní domácí bitva s lídrem Michalovcemi může rozhodnout o interligovém titulu! „Chceme vyhrát a dotáhnout se na Michalovce, ten zápas hodně napoví o našich ambicích,“ těší se na třeskutou partii Rudolf Jung, manažer českých mistryň.

Michalovce vedou interligu o čtyři body právě před Mostem, Andělé ale mají zápas k dobru.

„Vzájemný duel s Michalovcemi jsme prohráli o dva góly, takže když o tři vyhrajeme, máme to ve vlastních rukou,“ spočítal Jung.

Jenže Michalovce mají letos bilanci 13 výher - 3 remízy. A úřadující šampionky jako poslední porazila před více než rokem Slavia, přesně 2. února 2014 poměrem 29:24.

„Michalovce jsou nejkvalitnější v soutěži, ale i tak máme šanci napravit některá podzimní zaváhání. Tehdy jsme měli marodku, teď jsou všechny hráčky v pořádku, můžeme zabojovat,“ věří Jung.

Bojovat museli Andělé překvapivě i o postup do pohárového semifinále. Ač Zlín nedávno v interlize rozsápali 34:17, teď se přes stejného soupeře probili až po sedmičkovém thrilleru.

Když v páté sérii sedmiček zasáhla Müllnerová, Vítková mohla rozhodnout. Trefila ale jen břevno a drama ukončil až další zásah Müllnerové a trefa Růčkové.

I tohle drama je dobrá pozvánka na sobotu, hit s Michalovcemi startuje v 18 hodin. „Doufám, že bude vyprodáno,“ věří Jung.