Momentka z extraligového utkání Talent tým Plzeňského kraje - Hranice

Momentka z extraligového utkání Talent tým Plzeňského kraje - Hranice | foto: Petr Eret, MF DNES

Házenkáři z Hranic padli i s Karvinou a zůstávají bez bodu

  • 0
I po druhém kole čekají hraničtí házenkáři na první body. Stejně jako v Plzni, i tentokrát padli o tři branky, když doma nestačili na Karvinou 25:28.

„Karviná je společně s Plzní jednoznačným adeptem na titul. Byl to velice těžký a nepříjemný soupeř, ale myslím, že se nemáme za co stydět,“ mínil trenér Hranic Jaroslav Hudeček.

Především v prvním poločase musel být spokojený, protože Cement se přetahoval o vedení a do přestávky šel za příznivého stavu 11:10. Jenže úvod druhé půle ovládla Karviná a po čtvrthodině už vedla 19:15.

„Bohužel jsme stejně jako v Plzni selhali v určitých momentech utkání. Bylo to jednoznačně na začátku druhého poločasu, kdy jsme nezvládli prvních deset minut. Paradoxní je, že jsme si to prohráli v našich přesilovkách,“ uvedl Hudeček pro svazový web.

Zatímco Cement zůstává stále bez bodů, Karviná jich má zatím plný počet. Navíc překonala černé vzpomínky na loňský rok, kdy u řeky Bečvy prohrála.

„Všichni vědí, že v Hranicích je těžká půda a specifická hala. Kdo tady domácí podcení, tak vždycky může prohrát. My jsme tady padli minulý rok, takže jsme se pořádně připravovali. I když první poločas nevypadal z naší strany dobře, tak v druhém poločase se to opravilo,“ pochvaloval si karvinský kouč Michal Brůna, jehož tým si postupně vypracoval náskok až sedmi branek. 

Nakonec o něj z větší části přišel, Cementu se však stíhací jízdou nepodařilo víc než přiblížit se na tříbrankový rozdíl.

„I když jsme naší riskantní hrou sedm na šest pomalu snižovali, už prostě toho času tolik nezbývalo,“ litoval Hudeček.

V příštím kole se Hranice představí na půdě Dukly Praha.