Házenou hrajeme hlavně pro lidi, říká Hradil

Hranice - Dokonalou sílu v útočné fázi předvedli v úvodním kole extraligy házenkáři Hranic. V derby nasázeli Kopřivnici už do přestávky devatenáct gólů a nakonec vyhráli 35:26. „O útok se nyní můžeme opravdu opírat,“ liboval si již po přípravných zápasech trenér Miroslav Frank. „Ovšem Kopřivnice byla oslabená a prověří nás až další zápasy s Třeboní a Lovosicemi.“

Loni šestý tým extraligy totiž posílil navrátilec Hradil, na spojce si rozumí se Slovákem Bičaníkem a Hojníkem. K tomu získaly Hranice i kvalitní posilu na post pivota.

Z Kopřivnice přišel Gřes. „Právě Gřes a Hradil byli nejlepšími hráči zápasu,“ chválil Frank. „Po odchodu Hradila se Hraničtí trápili, teď zase mají parádní útok,“ řekl kopřivnický gólman Pavel Raška, který několik let odchytal právě v dresu Hranic. „Naopak nám chybějí hráči, jako například Prepsl nebo Gřes.“ Kopřivnický kouč Miroslav Bartoň dokonce apeloval na vedení klubu, ať zápas v Hranicích kvůli velké marodce odloží.

„Na středečním tréninku nás bylo jen šest, a to, že zranění a nemocní hráči vůbec nastoupili, považuju za jejich velkou osobní statečnost,“ poznamenal Bartoň.

Právě jeden z marodů Pěček, který ještě v pátek ležel s teplotou v posteli, byl pro Hranické největším nebezpečím. Dal osm branek.

Hranice si hlídaly vedení, i když po přestávce se Kopřivnice nadechla k náporu a snížila na rozdíl šesti branek. V té chvíli domácí podržel gólman Martin Fabián. „Bohužel se na našich marodech projevila absence v tréninku a zahazovali čisté šance,“ krčil rameny kopřivnický trenér Bartoň.

Pak začala opět fungovat hranická ofenziva, Hradil se blýskl jedenácti brankami. V závěru si dokonce při sedmičce dovolil parádičku. Před samotným hodem se otočil na jedné noze kolem své osy – a zavěsil.

„Hrajeme házenou hlavně pro lidi. Doufám, že se to po Hranicích roznese a příště jich přijde ještě víc,“ dodal Hradil.


Témata: extraliga mužů