Milan Švařil z Plzně - ilustrační foto

Milan Švařil z Plzně - ilustrační foto | foto: Petr Eret, MAFRA

Chceme do play-off z nejlepší pozice, opakuje Šetlík cíl Plzně

  • 0
Poosmé v řadě vyhráli házenkáři mistrovského Talentu M.A.T. Plzeň, ale vedoucí Duklu stále nedohnali. Ta má i po nedělní domácí výhře obhájce titulu nad Karvinou 30:22 jednobodový náskok.

V Plzni měli v první půli navrch hosté, Talent jen dotahoval náskok Moravanů. Až v samotném závěru poslal domácí v přesilovce do vedení Blecha - 16:15. „My jsme se v první půli zbytečně upnuli při bránění na jejich pivota a dostávali jsme jednoduché góly zblízka,“ říkal plzeňský trenér Martin Šetlík.

O přestávce promluvil svěřencům do duše a tým zabral. Ve 45. minutě už Talent vedl o šest gólů - 23:17. „Nakonec jsme zatáhli obranu a vyplatilo se. Sbírali jsme balony, dávali jednoduché góly z brejků, postupné útoky jsme dohrávali do křídel nebo pivota,“ jmenoval Šetlík příčiny zlepšení.

Střelecky jeho tým táhli obvyklé opory Vinkelhöfer se Škvařilem, ale také Blecha, který už v první půli nahradil na rozehrávce Michala Tonara. „Tohle je ideální stav, když se nedaří jednomu a přijde druhý, kterému to jde,“ pousmál se Šetlík nad tímto tahem. „Honza hrál dobře, rozběhal to a prosadil se i střelecky,“ doplnil kouč Plzně.

Jeho karvinský protějšek Radek Bartošic i přes porážku svůj tým pochválil. „Musím klukům poděkovat, že to zvládli v tom počtu, v jakém jsme byli. Odmakali celý zápas a možná se pak projevila únava,“ litoval trenér Baníku, který přijel do Plzně jen se třemi hráči na střídání.

„Oni takhle hrají už delší dobu. Základ 7-8 lidí mají pořád po kupě. Možná kdyby střídali, bylo by to pro nás jednodušší,“ kontroval Šetlík, ale kvality soupeře uznal. „Karviná potvrdila dobrou formu. Ten zápas už měl parametry play-off.“

Obhájce titulu tři kola před koncem dlouhodobé části ztrácí na vedoucí Duklu jediný bod, ale zezadu se na ně tlačí Hranice a Zubří. A právě s těmito soky se Talent střetne ve zbývajících třech kolech základní části extraligy. „Náš cíl je pořád stejný, chceme do play-off z nejlepší pozice,“ potvrdil Šetlík. V neděli hraje jeho tým v Hranicích.