Karel Nocar bude v utkáních s Lucemburskem chybět.

Karel Nocar bude v utkáních s Lucemburskem chybět. | foto: Radek Miča, MAFRA

Házenkářskou reprezentaci zasáhly před zápasy s Lucemburskem omluvy

  • 1
Při pondělním srazu českých házenkářů před dvojutkáním s Lucemburskem byl trenér Martin Lipták nucen udělat v sestavě tři změny. Z týmu vypadli Pavel Horák, Karel Nocar a Kamil Piskač.

Citelnou ztrátou je absence kapitána týmu Karla Nocara, který bude chybět v obou zápasech kvalifikace proti Lucembursku. "Karel nepřijede z vážných rodinných důvodů," řekla tisková mluvčí svazu Lucie Kantůrková.

Ze zdravotních důvodů budou chybět Kamil Piskač a Pavel Horák. Právě Piskačova nominace přitom měla vyřešit problémy na postu pivota. Opakovat se tak bude situace z prvních dvou zápasů, kde měl trenér Lipták k dispozici jen jednoho pivota.

aktuální nominace

Brankáři
Martin Galia (Lemgo, SRN)
Petr Štochl (Füchse Berlin, SRN)
Miloš Slabý (Balingen, SRN)

Pivoti
Václav Vraný (Essen, SRN)

Křídla
Martin Lehocký (Dukla Praha)
Jan Filip (Löwen, SRN)
Tomáš Číp (Zubří)
Pavel Mičkal (Nordhorn, SRN)

Spojky
Daniel Kubeš (Lemgo, SRN)
Jiří Hynek (Ahlener, SRN)
Filip Jícha (Kiel, SRN)
Ondřej Zdráhala (Groswaldstadt, SRN)
Tomáš Sklenák (Eisenach, SRN)
Alois Mráz (Wetzlar, SRN)
Řezníček Tomáš (Celje, Slovinsko)
Jakub Szymanski (Thun, Švýcarsko)

"Kamil Piskač si bohužel v zápase za svůj klub poranil koleno a podle prvních prognóz bude mimo hru 4-5 týdnů. Na postu pivota může kromě Vraného alternovat Jiří Hynek," řekl trenér Lipták.

Vedení týmu uvažovalo o povolání Tomáše Říhy, který hrál proti Lotyšsku a Francii, ale na toho čekají zkoušky ve škole, a nemůže se tak akce zúčastnit.

Zdravotní důvody vystavily stop rovněž spojce bundesligového Göppingenu Pavlu Horákovi. Jeho absence bude určitě citelná, Horákovi se v letošním ročníku v německé soutěži daří, navíc s ním trenér Lipták počítal do základní sestavy.

V sestavě měl společně s Jíchou vytvořit palebnou sílu českého celku. Ten bude českému týmu chybět v prvním zápase, otázka zůstává, zda bude moci naskočit do utkání druhého. "Pavel si před týdnem poranil rameno, ale doufal, že bude pro reprezentaci k dispozici. Lékaři mu ale nedoporučili absolvovat s týmem celý týden, takže uvidíme, jestli bude v Lovosicích k dispozici," objasnil problémy naší spojky trenér.

I přes zranění Horáka má trenér i nadále k dispozici osm hráčů, kteří se na postu spojky mohou vystřídat. Na pravé spojce mohou alternovat Mráz, Szymanski nebo Řezníček, na střední Zdráhala a dodatečně povolaný Tomáš Sklenák, na levé spojce Kubeš, Jícha a Mráz.

Házenkáři sehrají kvalifikační dvojutkání s Lucemburskem ve čtvrtek (v Lucembursku) a v neděli (v Lovosicích od 14:30 hodin).