Zlínská házenkářka Leona Šviráková v zápase s Mostem.

Zlínská házenkářka Leona Šviráková v zápase s Mostem. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Házenkářky Zlína zvítězily v hale Písku po sedmi letech

  • 0
V prvním interligovém zápase nového roku s Pískem vychytala házenkářky Zlína jejich bývalá spoluhráčka Žaneta Stojarová. V odvetě na jihu Čech ji naopak vyhnaly z brány a po vítězství 33:27 ukončily více než sedm let dlouhé čekání na výhru v hale Písku.

"Bylo to tady pro nás snad zakleté," oddechla si na webových stránkách klubu levá křídelnice Kateřina Brzósková. Zlín naposledy zvítězil v Písku 22. října 2005 a od té doby tam jednou remizoval a šestkrát prohrál včetně loňského duelu v sérii o třetí místo.

Tentokrát ale nebylo o výhře Zlína ani na chvíli pochyb. Od šesté minuty, kdy se hostující házenkářky dostaly poprvé do vedení, si neustále udržovaly náskok tří až šesti branek.
"Celý zápas jsme hrály výborně. Podaly jsme týmový výkon, každá hráčka na hřišti odvedla maximum. V brance nás držela Zuzka Mahďáková, která skvěle zastoupila nemocnou Míšu Dederlovou," pochvalovala si Brzósková.

Zlín tak po předchozí sérii deseti porážek vyhrál tři poslední zápasy. Start vítězné šňůry se přitom shoduje s příchodem mentálního kouče Jiřího Kastnera, který klubu začal pomáhat od utkání v Jindřichově Hradci. "Jeho opakovaná motivace znovu zabrala, věříme v ni," pravila Brzósková.

Házenkářky Zlína ji mohou znovu vyzkoušet tuto sobotu, kdy hostí v závěrečném kole základní části Veselí nad Moravou. Bez ohledu na výsledek však Zlín půjde do skupiny o udržení jako druhý tým se dvěma bonusovými body.