Michaela Hrbková (v modrém) z Poruby bojuje o míč se zlínskou obranou.

Michaela Hrbková (v modrém) z Poruby bojuje o míč se zlínskou obranou. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Házenkářky Zlína po týdnu zvratů jen remizovaly. Vedl je opět Kořínek

  • 0
Bláznivý týden plný trenérských změn u házenkářek Zlína měl i bláznivé zakončení. Tým v nedělním utkání v Senci koučoval Aleš Kořínek, jehož úterním odvoláním dusno v klubu odstartovalo. A hráčky Zlína pod jeho vedením remizovaly na palubovce jedenáctého týmu interligy 24:24. Navíc smolně - vyrovnávací gól inkasovaly minutu před koncem.

"Mám ze zápasu rozpačité dojmy. Byla otázka, jak se na holkách ten týden projeví. Buď se jim vše podaří a se Sencem si s lehkostí poradí. Nebo tím, jak budou chtít dokázat, že jsou dobrými hráčkami a nastoupená cesta je správná, se jim z přemíry snahy ne všechno podaří. A to se stalo," povzdechl si Kořínek.

Ten byl v zápise o utkání uvedený jen jako zodpovědný vedoucí družstva. Oficiálně byl hlavním koučem sportovní manažer klubu Leopold Pazdera.

"V pátek jsme museli na svaz nahlásit trenérské složení pro nejbližší zápas, pak už to nešlo změnit. Legislativně vše dořešíme v příštích dnech," vysvětlil Pazdera.

Také to svědčí o hektických změnách, které se ve Zlíně udály. Když vedení klubu Kořínka v úterý odvolalo a na jeho místo dosadilo Antonína Střelce, hráčky proti tomu protestovaly a dva dny netrénovaly. Bezprostředně po výhře v přípravném duelu v Olomouci představitelé klubu ukončili spolupráci se Střelcem a pak se dohodli na návratu s Kořínkem.

"Chtěli jsme uklidnit situaci, více se ke všemu vyjádříme až v příštích dnech," poznamenal manažer.

"Ani jsem si nestihl rozmyslet, co přesně budu dělat. Počítal jsem s tím, že se budu zase víc věnovat mládeži v Zubří, kde je práce spousta," přiznal Kořínek.

O tom, že by možnost návratu k týmu odmítl, však vůbec neuvažoval. "Po tom, jak se hráčky projevily, jsem snad ani neměl jinou možnost," připomněl kouč se smíchem, že se za něj tým jednotně postavil.

"Samozřejmě je pro mě i pro hráčky toto řešení strašně zavazující. Není to nic příjemného, ale s tím si musíme poradit. Teď je nejdůležitější klid na práci. Na zápas v Senci totiž byla příprava dost komplikovaná."