Helena Brandová ze Zlína při střelbě.

Helena Brandová ze Zlína při střelbě. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkářky Zlína mají před sebou dva důležité vrcholy

  • 0
Semifinále Českého poháru proti mistrovskému Mostu a pak přímý duel o postup do play-off s Olomoucí. Interligové házenkářky Zlína mají před sebou nabitý a náročný vstup do nového roku. „Tento týden má pro nás dva vrcholy,“ pronesl kouč družstva Peter Sabadka.

Přesto přiznává, že větší důraz klade na nedělní interligový mač v Olomouci, kterým se uzavře první půlka základní části mezinárodní soutěže. „Je to pro nás jeden z nejdůležitějších zápasů sezony,“ ví slovenský trenér.

Situace mezi českým osazenstvem interligy se vyvinula tak, že jedinými vážnými uchazeči o čtvrtou a poslední vstupenku do českého play-off jsou Zlín s Olomoucí. Před prvním vzájemným střetem je dělí jen skóre; lepší ho mají Hanačky. „Můžeme získat nejen dva body, ale sebedůvěru do dalších kol,“ pravil Sabadka.

Sebevědomí před stěžejním utkáním chtějí zlínské házenkářky načerpat v poháru. V loňské sezoně podlehly Mostu o kolo dříve po bitvě s těsným výsledkem 25:26. Středeční semifinále má v hale Euronics výhoz v 17 hodin.

„Holkám jsem ten zápas připomenul. Budeme se chtít tehdejšímu výkonu přiblížit,“ uvedl Sabadka.

Během měsíc trvající reprezentační přestávky nabíraly jeho hráčky kondici, ke konci pilovaly souhru s čerstvou posilou - Annamárií Birkušovou.

„Věřím, že zvýší naši údernou sílu na pravé straně,“ zmiňuje Sabadka navzdory tomu, že jeho krajanka přichází z druholigového Hodonína.

Někdejší mládežnická reprezentantka má ale zkušenosti s interligou, navíc suverénně vládne druholigovým kanonýrkám s průměrem 14 branek na zápas. Poprvé může za Zlín nastoupit v Olomouci.