Z ligového zápasu mezi Veselím a Olomoucí

Z ligového zápasu mezi Veselím a Olomoucí | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Házenkářky Veselí byly v Makedonii na pokraji vyřazení, ale postoupily

  • 3
Házenkářky Veselí nad Moravou postoupily do třetího kola Poháru vítězů pohárů. České šampionky sice prohrály v odvetě v Makedonii s domácím Zito Prilep 18:25, ale protože doma zvítězily rovněž sedmibodovým rozdílem 24:17, rozhodl o jejich postupu větší počet branek vstřelených na hřišti soupeře.

České mistryně od úvodních minut na horké makedonské prohrávaly, domácí tým vedl v prvním poločase až o pět gólů. K tlaku dopomohly Prilepu časté přesilovky, jen v úvodní půlhodině mělo Veselí pět vyloučených hráček.

V závěru už Prilep sahal po postupu, ale Veselí obrovský tlak ustálo a v dramatickém závěru výsledek zkorigovalo natolik, že jediná branka rozhodla o jeho pokračování v soutěži.

"Měli jsme výbornou obranu, kterou jsme ale nedokázali zúročit rychlými přechody do protiútoků," řekl trenér Veselí Peter Sabadka. "Věřili jsme ale v postup do poslední chvíle, i když závěr jsme dohrávali v oslabení," pokračoval Sabadka.

Postup svých svěřenkyň označil za vydřený, ale spravedlivý. "Naše hráčky prokázaly v hektických chvílích obrovské srdce," radoval se trenér z postupu a také z dosud nejlepšího výsledku českého týmu v evropských klubových soutěžích.

Odvetné utkání 2. kola PVP házenkářek

HC Zito Prilep (Mak.) - HK Britterm Veselí nad Moravou 25:18 (13:8)
Nejvíce branek: Pavičevičová 6, T. Stojanovičová a Steriová po 4 - Fleková 6, Drotárová a Chmelařová po 4, Súkenníková. Rozhodčí: Nastaseová, Stancuová (obě Rum.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 0. Vyloučení: 4:8. Diváci: 500. První zápas 17:24, postupuje Veselí nad Moravou.

,
Témata: poháry