Iva Zámorská zatížila konto Portugalek šesti góly.

Iva Zámorská zatížila konto Portugalek šesti góly. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Házenkářky v generálce na chebský turnaj přehrály Portugalsko

  • 0
České házenkářky zvítězily v přípravném utkání před startem turnaje O štít města Chebu nad Portugalskem 29:17. Pro národní tým to byla generálka na čtvrteční turnajový duel s Běloruskem.

V utkání dostaly šanci především hráčky širšího kádru, některé z nich se nevešly do konečné nominace a po utkání odcestovaly od týmu.

Zpočátku měly v zápase navrch obrany, první gól padl až ve čtvrté minutě a ještě ve 27. minutě byl stav 8:5. Pak se ale rozjela česká ofenziva a jednoho ze tří nadcházejících soupeřů domácí házenkářky přehrály a úspěšně završily čtyřdenní soustředění, které se zúčastnilo osmadvacet hráček.

Český celek na chebském turnaji završí přípravu před červnovým duelem baráže o účast na mistrovství světa proti Černé Hoře.

Česko - Portugalsko 29:17 (10:6)

Sestava a branky ČR: Satrapová - Zámorská 6, Vysloužilová 1, Borovská 2, Keclíková 5, Pažourková 1, Pučková 1, Stellnerová 5, Eliášová 2, Šviráková 2, Salčáková 2, Matoušková, Romanzinová 2, Hrbková. Rozhodčí: Macho, Hájek (ČR). Sedmimetrové hody: 9/6 - 2/2. Vyloučení: 1:2. Diváci: 200.

,
Témata: reprezentace