Házenkářkám Slavie (na snímku brankářka Lucie Satrapová) zbyly jen oči pro pláč.

Házenkářkám Slavie (na snímku brankářka Lucie Satrapová) zbyly jen oči pro pláč. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Postupové naděje házenkářek Slavie rozmetal domácí debakl

  • 0
Zázrak dokonán nebyl, házenkářky pražské Slavie skončily ve Vyzývacím poháru ve čtvrtfinále. Ve Francii přitom před týdnem uhrály s vysoko favorizovaným týmem Issy nadějnou remízu 27:27, ale v domácí odvetě utrpěly debakl 23:41.

Zatímco v Issy odehrály svěřenkyně trenéra Tomáše Hlavatého proti loňským finalistkám PVP zcela vyrovnaný zápas, v Edenu bylo prakticky rozhodnuto už po pár minutách. Francouzský celek vedl po drtivém úvodu za čtvrt hodiny 14:5 a ve zbytku poločasu se slávistky snažily rozjeté protivnice spíš jen přibrzdit.

"Některé naše holky zřejmě před odvetou uvěřily vidině postupu a to jim hodně svázalo ruce. Deset technických chyb jen v prvním poločase, s tím nemůžeme proti tak kvalitnímu soupeři uspět," uvedl Hlavatý.

Issy i po změně stran nemilosrdně trestalo časté chyby domácích hráček. V brance se dařilo Attingreové, která za deset minut pustila jen jeden gól, a rozdíl dál narůstal. Nakonec se zastavil na osmnácti brankách.

"Nemyslím, že by rozdíl osmnácti branek byl úplně reálným odrazem kvalit obou celků, ale tím nebyla ani ta pařížská remíza. Viděl bych to tak někde mezi tím, takže postup Issy je zcela zasloužený. Vysoká domácí prohra před bouřlivou kulisou mě ale samozřejmě mrzí," dodal kouč Pražanek.

Slavia byla v evropských soutěžích posledním českým zástupcem. Vyzývací pohár loni získaly házenkářky Mostu, které v této sezoně startovaly v prestižnějším Poháru EHF.

Vyzývací poháru házenkářek

Odveta čtvrtfinále

Slavia Praha - Issy Paříž 23:41 (12:22)
Nejvíce branek:
Kutlvašrová a Jačková po 5, Knedlíková a Rajnohová po 3, Kordovská 3/1 - Goudjová 7, Signateová a Briemantová po 6, Oftedalová 6/5. Rozhodčí: Thomassen, Schmack (oba Belg.). Sedmimetrové hody: 4/1 - 6/6. Vyloučení: 5:6. Diváci: 1000. První zápas 27:27, postoupilo Issy.

,