Brankářka Poruby Lenka Roháčková

Brankářka Poruby Lenka Roháčková | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Házenkářky Poruby v pohárové bitvě obstály. Ale jen čtyřicet minut

  • 0
Hrbková si naskočila z pravého křídla a snížila na 24:25. Leč na vyrovnání už házenkářky Sokola Poruba měly jen málo času. Pouze 31 vteřin... A do útoku šly soupeřky. Stav se už nezměnil. Porubanky úvodní osmifinálové utkání Vyzývacího poháru s týmem H65 Höör prohrály. Odveta ve Švédsku je tuto sobotu.

"Ta porážka mrzí, čtyřicet minut jsme hráli velmi dobrý zápas, ale hraje se šedesát minut," povzdechl si porubský trenér Ján Beňadik. "V závěru nám odešla střelba z venku, z levé strany, tlačili jsme se do pivotů, ale musíme více střílet z pozic spojek, z devíti metrů, abychom byli úspěšnější."

Podle pravé spojky Michaely Hrbkové to ale není tak špatný výsledek. "Pořád máme naději na postup," řekla. Litovala zkratu ve druhé půli, kdy její tým ztratil šestibrankové vedení. "Zase jsme měly nepochopitelný výpadek," povzdechla si. "Soupeřky zagresivnily obranu, což předtím zdobilo nás. My jsme tak nevydržely hrát celý zápas. A tím, že jsme přestaly důrazně bránit, tak jsme si přestaly věřit v útoku."

Zhruba deset minut tak domácí hráčky nedaly gól a soupeřky v závěru stav otočily. "Ve druhém poločase jsme nedaly gól snad patnáct minut, nechávaly jsme vyniknout jejich brankářku," uvedla levá spojka Pavla Poznarová. "To se nám nesmí stávat, a určitě ne v takových důležitých zápasech."

Porubanky čekaly, že to bude rychlá házená. "Problém byl ale v nás, v každém zápase máme několikaminutový zkrat," podotkla brankářka Markéta Doláková. "Nedodržely jsme taktické pokyny, několik šancí jsme nevyužily a my v bráně jsme dostaly góly, které bychom měly chytit."

Ke všemu se domácím ve druhé půli zranila nejzkušenější hráčka, Lucia Uhráková. Má vykloubený palec pravé ruky. "Hrála dobře. Možná nás to trochu psychicky srazilo dolů," připustila Pavla Poznarová. Ke konci se Uhráková do hry ještě vrátila. "Uděláme vše pro to, aby v odvetě hrála," slíbil Ján Beňadik. "Lulu je nesmrtelná," usmála se Michaela Hrbková.

Porubské házenkářky se před odvetou ve Švédsku, kam vyrazí ve středu autobusem, nevzdávají. "Je to jen o gól, nic není ztraceného," tvrdí Markéta Doláková. "Máme za sebou poločas tohoto souboje, rozhodnuto není," potvrdil trenér Hööru Frederik Jansson.