Monika Lidová (vpravo) z Písku zakončuje přes Michaelu Lindnerovou z Dornbirnu.

Monika Lidová (vpravo) z Písku zakončuje přes Michaelu Lindnerovou z Dornbirnu. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Házenkářky Písku v interlize neprohrály ani s mistryněmi

  • 0
Po Porubě či Šaľe se házenkářky Písku pokusily doma zdolat i mistrovský celek z Veselí nad Moravou. Nepovedlo se jim to. Ale remíza 29:29 se do tabulky interligy započte a písecký tým na tom určitě vydělá.

"Měli jsme toho v poslední době hodně. Cestovali jsme skoro osm tisíc kilometrů," poznamenal trenér píseckého celku Jan Slavík. "Hráčky už byly unavené. Proto si bodu cením."

Minulý týden hrál Písek dva zápasy Vyzývacího poháru v Turecku. Pak cestoval na Slovensko, kde hrál dohrávku s týmem Nitra-Sereď. Vyhrál 49:34. Málem Slovenkám nastřílel 50 branek. Veselí je doma zdolalo před týdnem 37:28.

Dramatický závěr

Na začátku 56. minuty utkání Písek - Veselí vstřelila Slovenka Súkeníková za hostující tým gól na 27:29. Nikdo netušil, že to byla poslední branka moravského celku v utkání. Do konce zbývalo odehrát 4:50 minuty.

Pak 45letá brankářka hostujícího celku Černá chytila střelu Vyhnalové. Na druhé straně nedala gól Vařečkové nejlepší střelkyně mistryň v utkání Jitka Tomečková. Z protiútoku trefila Dvořáková tyč a znovu se k míči dostalo Veselí.

Ale faulovala hostující Rajnohová a dostala dvě minuty. V oslabení mohla skórovat Chmelařová, ale i tu Vařečková vychytala. O překonání Černé se pokusila Iveta Luzumová. Neuspěla.

Ale vzápětí se dočkala. V čase 59:34 zachytila špatnou rozehrávku Tomečkové, které nahrála na jistotu před své brankoviště Černá. Tomečková chtěla Luzumovou přehodit, ale bylo to málo vysoko.

Veselí zaútočilo a bylo na brankovišti Píseckých, ale ztratilo tam po další špatné přihrávce balon.

Písek se ještě rozběhl dopředu a udělal dobře. Na útok mu zbývalo osm vteřin. Janoušková dostala míč na pravou stranu a trefila horní roh branky Veselí. Vyrovnáno.

Pro Písek se přitom utkání nevyvíjelo dobře většinu času. Od začátku prohrával. Nastřelil několikrát tyč či břevno. Když zahrávala ve 4. minutě první sedmimetrový hod domácích Luzumová, trefila pravou tyč, od které míč přeletěl do levé tyče.

Na Borovskou se nejspíš Černá dobře připravila. Nebo umí číst úmysly hráček střílejících z větší dálky. Borovská se ne a ne trefit. Jednou pálila vedle. Pak jí Černá několik střel chytila.

První branku jí Borovská dala v čase 24:30, téměř na konci prvního poločasu. Přesto ještě stihla překonat vynikající Černou osmkrát.

Písek prohrával ve 14. minutě 6:9. Ve 24. minutě to bylo 10:14. Když ve 35. minutě vyrovnal na 16:16, těšili se diváci na jeho závěr. V čase 37:47 poprvé vedl, bylo to 18:17. Ale dvěma sedmičkami soupeřky stav otočily. Chvíli se týmy ve vedení střídaly a v posledních deseti minutách už Písek nevedl.

"Se štěstím jsme uhráli bod," oddechl si Slavík. "Měli jsme velké problémy se zakončením. Černá chytila několik velkých šancí." V sobotu bude derby Jindřichův Hradec - Písek.