Písecká házenkářka Veronika Michková (vpravo) brání Michaelu Sobieskou ze Zlína.

Písecká házenkářka Veronika Michková (vpravo) brání Michaelu Sobieskou ze Zlína. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Házenkářky Písku mají pauzu. A pak je čeká zápas roku

  • 0
O víkendu doma v interlize prohrály se Šaľou. Ve středu hostily písecké házenkářky ve čtvrtfinále Českého poháru Most a podle očekávání mu podlehly také. „Na střídačce nám sedělo šest zraněných hráček,“ připomíná šéf píseckého klubu Rudolf Žaba.

I proto jsou v Písku rádi, že házenkářský podzim skončil. Jak? Tak nějak podle očekávání. V nejvyšší soutěži žen jsou Jihočešky jako jediný zástupce kraje třetí od konce. Z českých celků pak předposlední jen o skóre před nováčkem z Plzně. „Realita je taková, že budeme hrát na jaře o záchranu s Veselím nad Moravou a s Plzní,“ tuší Žaba.

Jihočešky začaly letošní ročník soutěže po další obměně kádru. Přišel i nový trenér, když Jana Slavíka vystřídal Ondřej Václavek, který zahájil své působení u družstva remízou proti nováčkovi z Plzně. Dalších bodů se dočkal jen za výhru proti Bratislavě. Přesto je po podzimní části sezony optimistou. „Jsem spokojený s tím, jaký pokrok se nám za půl roku povedlo udělat. A hlavně v útočné fázi,“ vysvětlil Ondřej Václavek. S čím už je spokojen méně, to je obrana týmu. „Na tom budeme muset zapracovat.“

I předseda klubu si posunu za poslední půlrok všiml. „Naše hra je taková rychlejší a svižnější, než bývala,“ uznal Rudolf Žaba. „A že nejsou výsledky? Musíme si uvědomit, že doby Luzumových a Stellnerových jsou pryč a jen tak se nevrátí. I když teď se daří našim dorostenkám, které vedou ligu,“ dodává Žaba.

Také v prvním týmu píseckého klubu rostou další naděje, které mohou překvapit. Tým teď táhnou věkem ještě dorostenky Sára Kovářová a Magdalena Svobodová. „Svobodová letos udělala oproti minulým sezonám skok ve výkonnosti,“ uznal kouč Václavek. Kovářová je pak na druhém místě v tabulce střelkyň interligy.

I na tyhle dvě budou na jaře písecké házenkářky spoléhat. Vždyť hned v prvním kole 24. ledna nastoupí v hale Plzně. Rivala v boji o záchranu. A tenhle zápas ukáže, jaký pokrok tým udělal.