Mostecká Petra Růčková slaví gól.

Mostecká Petra Růčková slaví gól. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Infarktové mostecké Anděly zase křísila zlatá ruka Růčkové

  • 0
Češi mají zlaté ručičky, mostecké házenkářky i zlatou ruku Petry Růčkové. Potetovaná spojka si může patentovat vítězné góly infarktových zápasů. V novém roce má už dva takové. Doma se Slavií křísila Anděly trefou 8 vteřin před koncem, v sobotu se Šaľou 80 sekund před klaksonem.

"Těší mě, že jsme i přes velmi obtížný průběh 2. půle dokázali zápas dotáhnout do úspěšného konce," ulevilo se trenérovi Dušanu Polozovi, jehož Andělé po vítězství 26:25 (16:7, Martinková 7, Janoušková 5, K. Vysloužilová 4 - Veselková 5) dál figurují na 2. místě interligy o bod za Michalovcemi.

Úřadující mistr přitom dlouho směřoval k antistresovému vítězství. O poločase ho konejšil devítigólový náskok a ještě 10 minut před koncem vedl 25:18. Jenže pak vybočil z kursu. Šaľa se strhujícím finišem dotáhla na 25:25, trefila se v předposlední minutě Szarková. Uf! Fanouškům zatrnulo.

Brzy nato je ale uklidnila vítězná akce, reprezentantka Růčková dostala míč na pravou spojku od Martinkové, jako buldok hopsla nad obránkyně a přehodila gólmanku. Svůj poslední útok hosté zkazili 30 vteřin před koncem přihrávkou do autu a domácí už jim míč nepůjčili; 925 fanoušků aplaudovalo. Ale trenér Poloz se i mračil.

"Ve 2. půli nás naše naivní a nedůsledná obrana 0-6 dostala do velkých problémů, které se pak přirozeně promítly také do útočné fáze hry," uvedl trenér Mostu na klubovém webu. "Vynikající hra soupeře a změna jeho obranného systému nám dělala značné potíže." Dvě nejtěsnější domácí vítězství a porážka v Partizánském, k tomu ztráta interligového vedení. Leden je pro Anděly zatím krušný. Pokračuje v sobotu v Porubě.

"Průběh zápasu se Šaľou naznačil, že náš tým umí a dokáže hrát na vynikající úrovni v případě naprosté soustředěnosti. Ale současně jsme se znovu přesvědčili, že jakákoli lehkovážnost v našich herních činnostech nás může stát body," varuje Poloz. "Přitom celý 1. poločas nasvědčoval tomu, že se tým opravdu opět našel."