Mostecká házenkářka Martina Weisenbilderová v náskoku před branku Kaunasu.

Mostecká házenkářka Martina Weisenbilderová v náskoku před branku Kaunasu. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Andělských 31:8! Mostecký lídr interligy škvaří soupeře obranou

  • 0
Andělé zase probudili ďábla v těle. Ve své pekelné házenkářské kuchyni usmažili Jindřichův Hradec na škvarky. 31:8, pozoruhodný triumf interligového lídra z Mostu. "Všechny hráčky složily mentální maturitu na výbornou,“ napsal Dušan Poloz, kouč Černých andělů, v hodnocení demolice. Chválil za to, jak se jeho tým popasoval s rolí favorita.

"Velký podíl na vítězství měl zodpovědný přístup a touha ukázat, že jsme zase o krok dál,“ ocenil charismatický kouč své "dámy“, že byly celou dobu "pánem“ na hřišti. Betonová obrana, mostecký klíč k znemožnění hostů.

"Z toho pak mohla těžit naše gólmanka Müllnerová, svou oslnivou formou přiváděla soupeřky k šílenství,“ vykreslil Poloz. "29 zásahů a úspěšnost 78 procent je nevídaná!“ V první čtvrthodině dal Jindřichův Hradec jediný gól, 15 minut ve 2. půli se dokonce netrefil vůbec! Osm tref za celý zápas = zoufalství.

A mostecká exhibice. Jako by Černí andělé hráli proti házenkářským písklatům. "Mohli jsme si vyzkoušet mnoho herních variant a zopakovat systém na osobku Martinkové,“ líbilo se Polozovi. Jeho celek po osmé výhře v řadě vládne o tři body před Michalovcemi.

"Nejsme zvyklé hrát z prvního místa, ale užíváme si to, žádný stres. Soupeře deptáme hlavně obranou, nenecháváme je dávat jednoduché góly,“ tvrdí spojka Petra Růčková. O titulu mluvit nechce, to se ošívá, jako by před ní postavili koprovku. "Ale doufám, že medaili už urveme. Půjdeme po ní!“

Osm gólů je rarita, o rekordní výhru sezony však nejde. Michalovce v minulém kole zmuchlaly poslední Nitru o 30 branek 47:17.A právě otloukánek, který nesezobnul ještě ani bod, razí do Mostu v sobotu. Roztrhají Andělé i Nitru na cucky?