Česko: Hana Kutlvašrová

Česko: Hana Kutlvašrová - Pozor, budu střílet. Česká házenkářská reprezentantka Hana Kutlvašrová se tlačí do dobré pozice v kvalifikačním utkání proti Švédsku. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Házenkářky hrají o postup na mistrovství Evropy. Opět v Brně

  • 0
První vítězství už po dvou porážkách mají. Ve středu české házenkářky zdolaly v Baku Ázerbájdžán 26:19 a další kvalifikační utkání o mistrovství Evropy sehrají v neděli v Brně proti témuž soupeři. Utkání začíná v hale Vodova ve 14.45 a přímý přenos vysílá program ČT4 Sport.

Ve čtyřčlenné skupině jim nezbývá než opět vyhrát, aby zvýšily šance na postup. Švédky a Maďarky totiž hrály zatím dva zápasy a oba celky mají dvě vítězství. A postupují první dva.

Brno tradičně českým reprezentacím svědčí a nejednou zde házenkáři či házenkářky slavili důležitá vítězství i postupy na šampionáty. Teď je kvalifikace teprve v půlce.

"Za velmi pozitivní se dá označit obrovská chuť všech hráček podat co nejlepší výkon a dodržet stanovenou taktiku," chválí si trenér družstva Jiří Tkadlec motivaci hráček i jejich přístup ke středečnímu duelu a věří, že stejně zodpovědně a nadšeně se budou jeho svěřenkyně prezentovat i v neděli.

Nervozita, která ještě byla na hráčkách znát v Baku, už by měla pominout. Přestože měl kouč protivníka perfektně zmapovaného, přeci jen zde byla obava z typické silové "postsovětské" házené.
Odpovídal tomu i první poločas.

Naštěstí v tom druhém už se Češky dostaly do klidu i do vedení. "Hra měla vysoké tempo a náš náskok pomalu narůstal. Rozdíl ve skóre mohl být ještě vyšší, ale pár nepřesností v postupném útoku vrátilo soupeře částečně zpět do hry," přiblížil dění ve druhé půli Tkadlec.

I přesto měly Češky utkání pevně pod kontrolou, a zaslouženě tak na hřišti soupeře slavily první vítězství v průběhu kvalifikace na ME.

Přesto nebylo všechno ideální a nedostatky by kouč rád v brněnském utkání už odstranil. "Určitou nespokojenost je třeba vyjádřit s hrou v prvním poločase.

A to zejména s nízkou úspěšností střelby, která dosáhla pouhých 32 procent, nepřipravenou střelbou z prostoru spojek a neefektivním rychlým útokem," našel chybičky trenér. Na druhé straně však vyzdvihl brankářku Satrapovou, která zachytala fantasticky.

Češky v kvalifikaci o mistrovství Evropy

Utkání s Ázerbájdžánem se hraje v neděli ve 14.45 ve staré hale Vodova v Brně, vstupenky stojí 50 korun. PP vysílá ČT4 Sport.

Průběžná tabulka(
zápasy/body )

1. Švédsko 2/4

2. Maďarsko 2/4

3. Česko 3/2

4. Ázerbájdžán 3/0