Házenkáři se pokusí o zázrak

Karviná - Už jen teoretickou naději na postup na světový šampionát v roce 2003 budou v odvetném zápasu play off kvalifikace proti Chorvatsku křísit čeští házenkáři. Jejich plány dostaly výrazné trhliny v úvodním vzájemném souboji, který v sobotu na půdě soupeře v Záhřebu prohráli o jedenáct gólů 24:35. Odveta se hraje v neděli od 10:30 hodin v Karviné. Trenér Vladimír Haber doufá, že výkon jeho týmu se po všech stránkách zlepší.

"Částečně to fungovalo v druhé polovině prvního zápasu. Je třeba hlavně eliminovat chorvatské spojky a v útoku více spolupracovat s pivotem, což zabírá proti jejich agresívní obraně," řekl Haber.

Český tým se v Karviné sešel ve středu a k výpravě se už připojila i dvojice legionářů z německého Solingenu Šuma - Mráz. Oba hráči, kteří o uplynulém víkendu plnili klubové povinnosti, Haberovi v sestavě citelně chyběli. "Jejich příchodem by měl náš útok zase získat na větší síle," dodal trenér.

Házenkáři Chorvatska do dějiště odvety dorazí v sobotu odpoledne z Ostravy, která je cílovou stanicí jejich leteckého přesunu. Večer mají na programu krátký trénink. "Postup mají na dosah, ale cestu se jim ještě pokusíme co nejvíce znepříjemnit," uvedl Haber.