Milan Škvařil (vlevo) z Plzně byl jedním z hráčů se zdravotními potížemi.

Milan Škvařil (vlevo) z Plzně byl jedním z hráčů se zdravotními potížemi. | foto: MF DNES

Zima plzeňských házenkářů? To je hotová přehlídka zranění

  • 0
Veškeré tréninkové plány na kolektivní souhru, nácvik kombinací a přesilovek mohl, s nadsázkou řečeno, trenér plzeňských házenkářů Haber zmuchlat a zahodit do koše.

"Přijdete na trénink a nevíte, kdo všechno se sejde. Těch zranění a nemocí bylo strašně moc. Měli jsme navíc některé hráče v reprezentaci, což je příjemné. Ale i někteří z nich se vrátili se zdravotními komplikacemi. Příprava tak proběhla úplně jinak, než jsme si představovali," míní Vladimír Haber.

Brykner, Král, Šetlík, Vineklhöfer, Šik, Linhart, Motlík, Květoň, Strýc, Škvařil... To je přehled hráčů, kteří měli či stále mají zdravotní potíže. K tomu se u gólmana Bavlnky objevil zánět srdečního svalu a je ohrožena celá jeho kariéra.

Talent má za sebou dva vyrovnané přípravné zápasy s tradičním soupeřem - německým druholigovým Aue (30:30, 24:28), v úterý pak v hale na Slovanech podlehl pražské Dukle (23:26).

"Do přípravy jsme zařadili mladé kluky. A těší mě, že v některých fázích zápasu, především proti Aue, vypadala hra moc dobře," uvedl kouč.

Hlavně v obraně se jeví dobře pivot Fronk, roli gólmanské dvojky by pak na jaře měl plnit Foltýn. "Ale je to hráč Lokomotivy, budeme s ní jednat o limitovaném přestupu. A mám domluvené setkání i s Mírou Broškem, aby nám ve zbytku extraligy v rámci možností vypomohl. Jeho zkušenosti jsou cenné, navíc se teď v Talentu věnuje gólmanům i jako trenér."

V pátek čeká Talent další příprava, v 18 hodin nastoupí na Slovanech proti Coburgu, dalšímu klubu z druhé bundesligy. Kdo bude scházet? "Šik má sádru dole, ale teprve začal s tréninkem. Levou ruku má zraněnou Linhart a na vyšetření EKG musí Vinkelhöfer. K tomu nejsou k dispozici ani Tonar, Květoň a dlouhodobě zraněný Strýc," vypočítal kouč Talentu.

Jarní část extraligy začne už za 10 dnů, v sobotu 29. ledna tým hostí v dohrávce 15. kola Frýdek-Místek, netradičně od 19.30 hodin. A hned za týden v neděli se představí na horké půdě v Hranicích. ¨

"Pevně věřím, že zimní problémy nás dají dohromady. Chceme ze sedmé pozice zpět do horních pater," konstatoval Haber.