Plzeňský házenkář Milan Škvařil střílí na permskou branku.

Plzeňský házenkář Milan Škvařil střílí na permskou branku. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Nemyslet na Rusko. Házenkáři Plzně chtějí získat zpět první místo

  • 0
„Anglický“ týden mají před sebou házenkáři Plzně. Minulý víkend odehráli úvodní duel 2. předkola EHF Cupu proti Permu, ve středu od 18 hodin předehrávají utkání 7. kola extraligy v Hranicích a v noci z pátku na sobotu už letí do Ruska, kde je v neděli čeká odveta proti „Medvědům“ z Permu.

„Teď se plně koncentrujeme na domácí soutěž, v Hranicích nás nečeká vůbec snadný zápas,“ uvedl trenér Talentu M.A.T. Martin Šetlík.

Přesto je cíl jasný - Plzeň se chce znovu odpoutat od Zubří a obsadit první příčku tabulky. Hranice jsou aktuálně na sedmé příčce, v minulém kole naplno bodovaly na hřišti nováčka z Litovle.

Po nedělní bitvě s Permem jsou hráči zdravotně v pořádku. „Zápas proti Rusům bolel, ale nebylo to tak strašné. Je to házená, takže nic neobvyklého. A nebyla tam žádná zákeřnost. Oba týmy hrály tvrdě, ale nezáludně,“ pochvaloval si plzeňký pivot Jakub Šindelář.

Rozdíl dvou branek (23:25) nechává do nedělní odvety v Permu šance otevřené pro oba celky, byť Rusové jsou favoritem. „My tam pojedeme vyhrát 26:24 nebo pro jakékoli vítězství o tři branky,“ burcoval Jakub Škvařil, který proti Permu odehrál téměř celých šedesát minut.

„Čím víc takových zápasů, tím lépe pro nás. Já už si pár utkání v evropských pohárech zahrál, ale pro většinu kluků v kabině je tohle obrovská zkušenost,“ mínilo pravé křídlo mistrovského Talentu. Ve středu ale kouč Šetlík myšlenky na Rusko zakázal. Úkolem je zvládnout utkání v Hranicích.