Momentka z duelu Plzeň - Jičín.

Momentka z duelu Plzeň - Jičín. | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Házenkáři Jičína vyválčili v Plzni remízu. Teď míří do Zubří a Lovosic

  • 0
První ze tří extraligových výjezdů během jednoho týdne skončil pro házenkáře Jičína nerozhodně. V dalším kole nadstavbové skupiny o 1. až 6. místo totiž remizovali v Plzni 22:22 a vzhledem k vítězství druhých Hranic nad Zubřím se náskok Jičína v čele extraligové tabulky snížil na tři body.

Do konce extraligy zbývá pět kol, Jičín i těch dvou následujících vyrazí za svými soupeři, nejprve v neděli do Zubří a poté hned ve středu 8. května do Lovosic.

Zápas v Plzni byl pro lídra soutěže hodně těžký. Jednak díky výbornému výkonu soupeře a především jeho brankáře Motlíka, ale také díky tomu, že Jičín hrál především v prvním poločase dost nervózně a udělal až nezvykle mnoho chyb ve své hře.

Proto také s výjimkou hned prvního gólu zápasu, který vstřelil až v 5. minutě Král, hosté celé utkání prohrávali. Nejvíce v polovině úvodní půle, kdy domácí vedli o čtyři góly (8:4).

Na přestávku šel Jičín s dvoubrankovou ztrátou, po ní ale stále nemohl vyrovnat. Povedlo se mu to poprvé až šest minut před koncem (20:20) a v předposlední minutě šel dokonce do vedení (21:22).

Domácí sice vyrovnali, ale Jičín měl poté ještě téměř půl minuty na to, aby utkání rozhodl. Plzeňští ale jeho hráče ke střele nepustili a zápas tak skončil nerozhodně.