Házenkáři Dukly se pomstili Lovosicím

Lovosice - V minulé sezoně házenkáři Lovosic obrali Duklu o bronz, v sobotu se soupeř pomstil: připravil jim druhou porážku letošní extraligové sezony - 18:26. "Rozhodla hlavně v úvodu naše lehkovážnost a přístup k utkání," shrnul lovosický kouč Vojtěch Srba. "Měli jsme tragickou střelbu, úspěšnost jen kolem 34 procent."

Hosté v ruzyňské hale sice dotáhli tříbrankové manko na 5:5, jenže v závěru první půle Dukla šňůrou šesti gólů utekla. Ještě 10 minut před koncem se dostaly Lovosice na dostřel 15:19, avšak poté devět minut v kuse nedostaly míč do sítě.

"Dukla měla výraznou osobnost v Pristašovi," vyzdvihl Srba výkon domácího brankáře. "Soupeř byl nažhavenější. Dost rychle jsme podlehli tomu, že nám to nejde, odešlo nám sebevědomí."

Humbuk Srba kvůli porážce nedělá. "Musíme se poučit, oklepat, jede se dál. Nic tragického, co bychom museli řešit," hlásí. "Ale nemělo by se opakovat, abychom byli pro soupeře tak snadným soustem."

Extraliga má reprezentační pauzu, po ní Lovosice hostí druhé Zubří, vyrazí do Jičína a 17. listopadu se ve vloženém kole utkají znovu s Duklou. "Teď Dukla musela, my mohli. Příště to bude naopak."

Srba se s národním týmem juniorů vydá na turnaj do Polska, bere i lovosické Mika s Havlem, Miler vypadl kvůli zranění. "V Lovosicích bude trénink ostřejší než běžně, ale o víkendu si kluci zaslouží volno, bude poslední do Vánoc."