Zlínský Michal Indrák v utkání proti Lovosicím.

Zlínský Michal Indrák v utkání proti Lovosicím. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Odrazí se házenkáři Zlína v extralize k obratu?

  • 0
Karviná, Litovel, Hranice. Série tří domácích duelů přepůlí házenkářům Zlína základní část extraligy. A také je pro ně zřejmě poslední šancí, jak ještě zvrátit osud, který je zatím směřuje do play-out. „Pořád jsou ještě odvety, ale play-off bych teď neřešil,“ ví Michal Indrák.

Loňský nováček si troufal na nejlepší osmičku, jenže po devíti kolech je mezi ním a osmými Hranicemi vyhloubený osmibodový příkop. Indrák a spol. ho mohou začít zasypávat ve středu od 18 hodin, kdy dohrají střetnutí s šestou Karvinou, z příštích tří oponentů nejvýše postaveným týmem.

„Každý soupeř je jiný a s každým se budeme prát, tedy kromě Přerova,“ zmínil Indrák jediný celek, který Zlín dokázal pokořit. Pokažený start mužstvo dusí, psychickou nepohodu zvýraznily tři nejtěsnější porážky o gól.

„Ve Zlíně je to na dlouhodobější práci. Jsou tady mladí kluci, nemáme kádr patnácti lidí, kteří trénují pětkrát týdně. Chodí do práce, do školy, přitom potřebují být co nejčastěji na place,“ podotkl Indrák.

Sám nezkušenému týmu scházel ve čtyřech utkáních, už ve druhém kole si naštípl prst na levé ruce. Na posilu z francouzského Ajaccia přitom nový kouč Jiří Mičola hodně spoléhal.

„Mrzí mě to. Doufám, že tohle bude odrazový můstek. Chceme urvat doma aspoň čtyři body, ale nejlépe šest,“ přeje si Indrák před klíčovou částí sezony.