Mometka z utkání Plzeň - Lovosice

Mometka z utkání Plzeň - Lovosice | foto: Martin Polívka, MF DNES

Bod v Lovosicích trefil plzeňský Vinkelhöfer sedmičkou po čase

  • 0
V Lovosicích házenkáři Talentu M.A.T. zakončili porážkou dlouhodobou část extraligy a v sobotu tam začali i nadstavbu, v níž se chtějí poprat o jednu z medailí. A tentokrát přivezli z horké půdy bod za remízu 26:26.

"Bod beru, i když jsme odehráli velmi dobrý zápas a ještě ve druhé půli jsme vedli až o čtyři branky. V závěru jsme ale dotahovali náskok soupeře," uvedl plzeňský trenér Martin Šetlík.

Vyrovnávací branka padla až po uplynutí 60. minuty ze sedmičky. Unikajícího Loskota před tím faulovala domácí obrana a Vinkelhöfer nařízený trestný hod bezpečně proměnil. "Měl jsem jasno, že na ní půjde právě on. Petrovi se sedmičky daří a už dříve v zápase jednu proměnil," neskrýval plzeňský kouč důvěru ve střelce.

S bodem byl Šetlík spokojený. I když.... Jeho svěřenci sahali v Lovosicích po vítězství. Už na konci první půle získal plzeňský Talent čtyřgólový náskok, střelecky se dařilo především Tonarovi s Blechou. Ten nahradil na pravém křídle zraněného Linharta.

Ještě po šesti minutách druhé půle hosté stále vedli o čtyři góly (14:18), ale Lovosicím se pak podařilo otočit na 20:18. "Mezi šestou a sedmnáctou minutou jsme nebyli schopní dát gól. Byla tam i nějaká vyloučení," litoval Šetlík.

Lovosice pak vedly až o tři góly. Talent vyrovnal až v dramatickém závěru. V posledních dvou minutách dali čtyři branky, zatímco domácí jedinou. Nadějnou remízou tak vykročili do nadstavbové části, na jejímž konci se budou rozdělovat mistrovské medaile. Jednu z nich by rád získal i Talent.

"Doma být stoprocentně úspěšní a vozit co nejvíce bodů zvenku. To je jediná možnost, jak se ve vyrovnané tabulce posunout nahoru," má jasno Šetlík.

Zatím se to nejlépe daří Jičínu, který má po remíze Lovosic s Plzní na čele náskok čtyř bodů. "Nemyslím si, že by byli lepší, ale uhráli si to. Jičín doma téměř neztrácí," vidí Šetlík příčinu úspěchu.

On se poprvé se svým týmem představí doma, i když ve vypůjčené hale Slavie VŠ, už ve středu. Talent M.A.T. hostí od 18 hodin Hranice.