Plzeňský trenér Martin Šetlík koučuje svůj tým.

Plzeňský trenér Martin Šetlík koučuje svůj tým. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Kam za poháry? Mistrovskou Plzeň čeká cesta na jih, či na východ

  • 0
Čtvrtý tým chorvatské ligy RK Poreč, nebo třináctinásobný izraelský mistr Maccabi Rishon LeZion. Z této dvojice vzejde soupeř házenkářů Talentu M. A. T. Plzeň ve 2. předkole Poháru EHF. Oba soupeři jsou v tuhle chvíli pro házenkáře velkou neznámou.

„Je to celkem přijatelný los. Nešlo si moc vybírat,“ uvedl Martin Šetlík, trenér Talentu. „Z ekonomického hlediska by samozřejmě bylo lepší jet do Chorvatska, to by se dalo zvládnout autobusem,“ doplnil ho jeden z šéfů klubu Martin Šafránek.

Hráči mistrovského celku momentálně nabírají kondici v rakouských Alpách a jméno soupeře se dozvěděli včera při obědě v penzionu Golm. V první chvíli bylo v sále hrobové ticho, vzápětí se rozproudila živá diskuse. Mnozí by si rádi vyzkoušeli cestu do exotického Izraele. Možná i proto, že se klub z města Le Zion ležícího poblíž Tel Avivu jeví jako papírově slabší.

Házenkáři Plzně na horské tůře v Rakousku.

„Ale počítám spíš, že narazíme na Chorvaty, ty já v prvním předkole favorizuji,“ prohlásil trenér plzeňského Talentu. I přesto, že pohárový koeficient mají lepší Izraelci. Ti hrají v Evropě pravidelně, ale bez výraznějšího úspěchu. Poreč loni poháry nehrála, rok předtím přešla přes ruský Krasnodar a vyřadil ji ve 3. kole Sporting Lisabon.

Martin Šafránek už spřádal plány, jak získat o soupeřích co nejvíce čerstvých informací. „Budeme čerpat minimálně z jejich vzájemného dvojzápasu,“ připomněl zářijové zápasy.

Plzeňští házenkáři vstoupí do poháru až 10. nebo 11. října. První zápas hrají doma, odvetu o týden později na palubovce soupeře.

Jedno mají ale potencionální soupeři Talentu společné – spoléhají s velké většiny na hráče ze svých zemí.