Lovosičtí házenkáři slaví vítězství nad Hranicemi.

Lovosičtí házenkáři slaví vítězství nad Hranicemi. | foto: Petr Bílek, MF DNES

Tým je o rok dál, v play off budeme konkurenceschopnější, věří šéf Lovosic

  • 1
Dobrá pozice do play off: splněno. Už dvě kola před koncem mají házenkáři Lovosic jistotu, že po základní části extraligy skončí třetí; stvrdili to středeční výhrou 35:33 na palubovce Zubří.

„Po ne úplně dobrém začátku sezony jsme dílčí cíl splnili, teď si ale musíme formu udržet. Loni jsme v tuhle dobu už klesali, teď naopak doufám, že náš výkon ještě stoupne,“ přeje si lovosický ředitel Vojtěch Srba.

Možná bude stačit formu udržet, stoupat už není moc kam. Bilance Lovců od začátku listopadu ohromí, 11 výher, 1 remíza a jediná porážka v Brně. Na kolenou byl v Lovosicích i úřadující šampion Plzeň, bitva s druhou Karvinou skončila plichtou. „Vypadá to, že jsme to načasovali dobře, ale co si budeme vykládat, může se stát cokoliv. Naše výhry byly kolikrát těsné, rozhodně nechceme nic podceňovat. Na druhou stranu si objektivně zasloužíme být tam, kde jsme. A snad se na vrchol dobře připravíme,“ doufá Srba.

Soupeře pro extraligové čtvrtfinále Lovcům určí až závěrečná dvě kola základní části, variant je hodně. „Nespekulujeme, nebudeme si nikoho vybírat. Je nám jedno, s kým budeme hrát, půjdeme do toho se vší parádou,“ slibuje. Loni sen Lovců o premiérovém titulu zarazila v semifinále Karviná, náplastí pak byl zisk bronzových medailí.

Když Lovosice přejdou přes čtvrtfinálového soka, mohl by se souboj s Karvinou opakovat. „Abychom dobře rozjetou sezonu nezhatili, semifinále je pro nás minimum. Pak bychom nejspíš narazili na někoho z dua Plzeň - Karviná a chtěli bychom zúročit zkušenosti z loňska, kdy jsme semifinále regulérně nezvládli. Ale posílilo nás to, tým je zase o rok dál. Budeme konkurenceschopnější,“ je přesvědčený šéf Lovců.