Josef Jonáš z Lovosic střílí v utkání proti Brnu.

Josef Jonáš z Lovosic střílí v utkání proti Brnu. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Lovosičtí házenkáři v úzkých. Finále se vzdálilo, kulhají 0:2

  • 0
Házenkáři Brna možná vypadali pro lovosické lovce jako snadná kořist, jenže teď budou muset ukázat mamutí sílu, aby je vyřadili. Po víkendovém startu semifinále extraligy Lovosice kulhají 0:2 na zápasy, a aby proklouzly do zlatého boje, musí vyhrát třikrát v řadě!

„Velmi těžko se to bude otáčet, ale my teď máme jediné přání: vrátit se k rozhodujícímu zápasu do Brna,“ burcuje lovosický sportovní ředitel Vojtěch Srba. Znamená to domácí úspěchy v sobotu (v 10 hodin) a v případné nedělní partii (17). „Budeme teď pod daleko větším tlakem, ale musíme ho ustát.“

Nejdřív lovci ztroskotali 20:24, v neděli pak 28:30. „Byli jsme v obou utkáních horší než domácí při návratu z útočné do obranné fáze. Velká slabina! Jestli chceme uspět, tohle musíme jednoznačně zlepšit.“ V sobotním duelu se lovosická parta ukázala v horším světle. „Čtyřicetiprocentní střelba je v play-off málo,“ želel kouč Vladimír Šuma.

A zrovna tak Srba: „Podali jsme ustrašený výkon. V útoku jsme neměli odvahu, a když už ano, ztroskotali jsme na výborném brankáři soupeře. Zbytečně jsme se rozptylovali okolím, zbytečně jsme se divili a inkasovali dost laciných gólů.“ Nedělní zlepšení kýžené venkovní vítězství nepřineslo. Přitom lovci na konci 1. půle otočili z 12:14 na 16:14.

A po přestávce se utrhli až o čtyři góly. „Jenže kolem 45 minuty jsme nezvládli oslabení a o náskok jsme rychle přišli. A závěr jsme jednoznačně nezvládli,“ vyčítal ředitel Srba. Tři minuty před koncem to bylo 27:27.

„Jenže jsme dostali dvě laciné branky, jednu z křídla, jednu kvůli špatnému návratu. A pak hrajeme přesilovku, ale nesmyslně zakončujeme z malého úhlu a oni nás potrestají...“ Na výkonu z utkání č. 2 se ale stavět dá. „Vypadalo to úplně jinak, měli jsme dost pohybu, důraz v zakončení,“ neviděl Srba vše černě.

Ani trenér Šuma: „Nasazení bylo větší.“ I díky tomu, že se na hřiště dostali mladší hráči Jonáš, Jelínek a Klimt. „To byla přidaná hodnota utkání. Stejně jako fanoušci, kteří za námi přijeli. Snad nás v tom ani doma nenechají,“ vyzývá Srba.

Ve druhé sérii mistr Plzeň válcuje Karvinou, nejdřív ji udolala 27:23, v neděli smetla 35:17.