Brněnský Jakub Bosák slaví, zatímco Pavel Horák z Lovosic zklamaně rozhazuje...

Brněnský Jakub Bosák slaví, zatímco Pavel Horák z Lovosic zklamaně rozhazuje rukama. | foto: Ondřej Bičiště, MAFRA

Nebuďme negativní, velí lovosický lídr Horák po prohrané bitvě s Brnem

  • 0
Otvírák na zimním stadionu = vítězství, platilo pět let. Před rekordními návštěvami házenkáři Lovosic skládali jednoho soupeře za druhým. Až do loňska. Plzeň byla první, kdo extraligovým Lovcům pokazil jejich velkolepou akci a v sobotu se to samé povedlo Brnu. Ani 2 287 fanoušků domácím nepomohlo, hosté urvali výhru 25:24.

„Samozřejmě nás nebaví prohrávat, ale máme mladý tým a potřebujeme nějaký čas na sehrání. Hlavně nezabřednout do nějaké negativity,“ velí Pavel Horák, vítěz Ligy mistrů s Kielem. Paradoxně od jeho příchodu Lovci svůj sváteční zápas ještě nevyhráli, navíc v extralize jsou teď po dvou kolech bez bodu. „Máme problémy v útoku, chybějí nám góly zraněného Trkovského a Bogdaniče, který odešel. Takže na nás ostatních je, abychom je nahradili.“

Domácí Lovci s Brnem ztráceli celý zápas, ve finiši sice stáhli jeho náskok na rozdíl jediného gólu, ale vyrovnat už nestihli. „Věřil jsem, že to otočíme, bohužel jsme v koncovce byli zbrklí,“ litoval lovosický brankář Artur Adamík.

Otvírák sezony na zimním stadionu v Lovosicích je již tradičně vrcholem Házenkářského festivalu, obřího mládežnického turnaje. Hlavně díky dětem v hledišti padají návštěvnické rekordy, nejvíc fanoušků zatím dorazilo loni – 2 589.

Také letos měl Otvírák charitativní podtext, pro bývalé házenkáře Petra a Jakuba Grasovy z Loun, kteří bojují s těžkým osudem, se vybralo 101 560 korun. K 10. výročí mládežnického turnaje na velkoplošné obrazovce Lovosicím gratulovaly sportovní osobnosti jako Dominik Hašek, Lukáš Krpálek či dánská házenkářská hvězda Niklas Landin. Závěr akce zpestřila ohňová show.