Trenér házenkářů Jičína Aleš Babák udílí pokyny při oddechovém času.

Trenér házenkářů Jičína Aleš Babák udílí pokyny při oddechovém času. | foto: www.hbcjicin.cz

Jičínským házenkářům začíná boj o přežití. Nejdřív vyzvou mistra

  • 0
Budou to pro ně náročné chvíle. Házenkáři Jičína dnes a ve středu sehrají dva poslední zápasy základní části, které výrazně ovlivní vyznění sezony.

Lepší variantou by pro ně bylo, kdyby se udrželi mezi osmičkou týmů pro play-off, zatím figurují na sedmé příčce. Horší, kdyby z ní vypadli. To by je čekal nepříjemný boj o záchranu ve skupině play-out.

Dnes doma vyzvou mistrovskou Plzeň, která trůní na 1. místě, ve středu vyrazí do Hranic, které stejně jako oni usilují o to, aby na poslední chvíli pronikly do play-off a vyhnuly se záchranářským nepříjemnostem. „Všichni si uvědomujeme, že pokud chceme splnit předsezónní cíl, musíme v nejbližším domácím utkání s Plzní bodovat. Týmy za námi čekají na naše zaváhání,“ uvedl trenér jičínského družstva Aleš Babák.

Jičín je před dvěma závěrečnými koly sedmý, ale za ním jsou dokonce čtyři družstva, která ho mohou ještě přeskočit, před jedenáctými Hranicemi totiž má náskok pouhých tří bodů. „Musíme udělat maximum pro to, abychom na jejich útok odpověděli nejlepším možným způsobem, tedy vítězstvím,“ přeje si před prvním z dvojice náročných duelů jičínský kouč.

Pro ten dnešní musí počítat s tím, že přijede soupeř, který by v závěru základní části nerad ztratil první příčku, na niž nyní je. „Jestli tam chceme zůstat, musíme získat v posledních dvou kolech čtyři body. Matematika je jasná, nemůžeme se za nic schovávat,“ uvedl trenér Plzně Martin Šetlík.

Jičín čeká na výhru už tři zápasy, nejvíc ho asi mrzí první z tří proher, pro kterou si dojel na hřiště poslední Litovle. Poté doma podlehl Dukle a naposledy na hřišti silného Zubří. „Musíme se vyvarovat technických chyb, které nám v Zubří vzaly šanci na příznivější výsledek,“ poznamenal Babák.

Dnešní utkání Jičína s Plzní v předposledním extraligovém kole začne v 18 hodin.