Didier Dinart v roli trenéra francouzských házenkářů skončil.

Didier Dinart v roli trenéra francouzských házenkářů skončil. | foto: AP

Selhání na Euru stálo trenéra házenkářů Francie místo

  • 0
Na evropském šampionátu nevyvedl francouzskou reprezentaci ze základní skupiny do další fáze, což v zemi házenkářských multišampionů brali jako totální propadák. Důsledky přišly rychle, vedení svazu trenéra Didiera Dinarta odvolalo. Bývalého reprezentanta nahradil jeho někdejší spoluhráč z národního týmu a dosavadní asistent Guillaume Gille.

Obhájci bronzových medailí Francouzi vypadli na nedávno skončeném ME už v základní skupině a obsadili až 14. místo. Prvním úkolem třiačtyřicetiletého Gilleho bude dovést házenkářskou velmoc na olympijské hry do Tokia.

ME házenkářů

Příloha iDNES.cz

Šampiony z Pekingu a Londýna a stříbrné medailisty z Ria de Janeiro čeká v dubnu v Paříži kvalifikační turnaj s čerstvými evropskými vicemistry Chorvaty, neoblíbeným Portugalskem a nevyzpytatelným Tuniskem. Na hry postoupí dva nejlepší. Francouzi na OH nechyběli od Barcelony 1992.

Dinart trénoval reprezentaci od podzimu roku 2016 a získal s ní zlato a bronz na MS a bronz na ME. Na nedávném kontinentálním šampionátu ztroskotala Francie ve skupině na Norsku a právě na Portugalsku, které Francouze na Euru senzačně zdolalo 28:25.

Dinart a Gille patří k předchozí slavné generaci francouzských házenkářů, jež v letech 2006-2012 vybojovala po dvou zlatých medailích z olympijských her, mistrovství světa a mistrovství Evropy.

,
Témata: reprezentace