CHYTIT A ZAÚTOČIT. Štěpánu Randýskovi ze Zubří (vlevo) odskočil míč při

CHYTIT A ZAÚTOČIT. Štěpánu Randýskovi ze Zubří (vlevo) odskočil míč při obcházení karvinského Filipa Hardta. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Karvinští házenkáři doma uhájili v derby s Frýdkem třetí příčku

  • 0
Házenkáři SKP Frýdek-Místek v předchozím utkání doma porazili silnou pražskou Duklu a kdyby v 6. kole extraligy uspěli v Karviné, mohli se vyšvihnout na třetí příčku. V krajském derby ale v neděli zvítězil domácí Baník OKD Karviná 28:23 a uhájil svou pozici za vedoucími celky Lovosic a Hranic.

"To utkání mělo náboj jako každé derby. Frýdek-Místek nás se svou vysokou obranou nepouštěl tolik do akcí, ale i tak jsme si postupně díky naší rychlost a mrštnosti vytvořili náskok, který jsme udrželi až do konce," uvedl šéf karvinského klubu Roman Farář.

"My jsme dopláceli na častá vyloučení," litoval vedoucí frýdeckomísteckého družstva Petr Mazur. "Když jsme to ve druhé půli dotáhli na rozdíl jedné branky, zase jsme šli do oslabení. A navíc nás postihla střelecká indispozice. Nedávali jsme třeba góly z křídla."

Frýdku-Místku jistě scházely také branky opory Vojtěcha Petrovského, jenž ještě v minulé sezoně hrál právě v Karviné.

"Na Vojtu jsme se připravovali. Víme, co umí, věděli jsme, co můžeme čekat. To hrálo pro nás. Obvykle dá nejméně pět gólů, nám dal jen dva," poznamenal Farář. "Karviná zřejmě doma prohrávat nebude. Má sice mladý, ale už sehraný tým," konstatoval Mazur.

Házenkáři KH Kopřivnice doma prohráli s Hranicemi 28:34.