Fabíková: Rozloučení v Norsku mě dojalo

  • 3
Olomouc - Domů se vždycky hodně těšila, ale s Norskem, kde strávila dvě sezony, se házenkářka Lucie Fabíková loučila těžce. Od příští sezony bude hrát v německém Erfurtu. "S Bergenem jsme vypadli už ve čtvrtfinále, takže nám sezona skončila dřív a poslední týden jsem se jenom loučila," říká olomoucká odchovankyně.

Posledního půl roku kromě házené ještě učila na základní škole sedmou třídu. "Asi šedesát žáků mi připravilo rozlučkovou besídku, kde mi i zpívali. Byla jsem hodně dojatá." Doma v Olomouci však po návratu z Norska téměř nepobyla.

"Přijela jsem v noci, první den jsem dospávala a další den jsme jely na reprezentační sraz. Až tento týden konečně trochu odpočívám," usmívá se 26letá spojka.

Ani jejích pět gólů však v odvetě kvalifikace proti Španělkám na postup nestačilo. Češky sice vyhrály o pět gólů, jenže na půdě soupeře prohrály o sedm.

"Jsem z toho stále hodně špatná. Všechno rozhodl první zápas. A nejvíc mě bolí, že jsme se v něm porazily samy a ne Španělky."

Již v pondělí ale může přijít na jiné myšlenky. Jede totiž na týden do Erfurtu, kde se chce seznámit s novým prostředím a týmem, v němž bude od července působit.

"Pak se ještě vrátím domů a pojedu na dovolenou do Chorvatska, kterou jsem vyhrála jako nejlepší házenkářka roku," říká Fabíková, která toto ocenění získala již potřetí.

"Jenže kvůli reprezentačním povinnostem jsem na vyhranou dovolenou jet nemohla. Až letos. A těším se taky proto, že jsem u moře zatím trávila dovolenou jen jednou," dodala Fabíková.