Momentka z utkání Kopřivnice (ve žlutém) vs. Nové Veselí.

Momentka z utkání Kopřivnice (ve žlutém) vs. Nové Veselí. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Házenkáři Nového Veselí chtějí minimálně udržet páté místo

  • 0
S jasným cílem, minimálně udržet aktuální pátou příčku extraligové tabulky, vstoupí v sobotu házenkáři Nového Veselí do jarní části nejvyšší soutěže. Tým kouče Pavla Hladíka do konce dlouhodobé soutěže čeká sedm duelů, čtyři domácí a tři venkovní. A Sokol bude hájit dvoubodový náskok před šestou Kopřivnicí.

„Nechceme být hůř než pátí, rádi bychom udrželi Kopřivnici pod sebou, ať máme v prvním kole play off aspoň relativně nejslabšího z první čtveřice,“ přeje si Hladík.

Kouč Nového Veselí zároveň kouká v tabulce i na nejbližší soky před sebou: od druhé Karviné jeho svěřence dělí čtyři, od třetí Dukly Praha a čtvrtého Zubří pak tři body. 

„Samozřejmě, pokud by se nám v úvodním kole podařilo doma porazit Plzeň, máme ještě reálnou šanci atakovat první čtyřku a zkusit jeden tým dostat pod sebe,“ uvědomuje si Hladík, že je stále naděje začínat vyřazovací část na domácí palubovce.

Druhým dechem je potřeba dodat, že vedoucí Plzeň v dosavadních patnácti kolech dokázali překonat pouze dva soupeři: Karviná a Zubří. „Plzeň je aktuálně nejlepší tým české extraligy. Navíc přes zimu přivedla dvě zvučné posily a to její kvalitu ještě znásobí,“ uvědomuje si Hladík.

Sokol se však v jarní části nebude snažit uspět pouze v extralize. Nové Veselí čeká také finále Českého poháru, kde narazí na pražskou Duklu. Úvodní utkání se bude hrát v Praze ve středu 17. března, následný víkendový termín odvety v Novém Veselí se bude upřesňovat podle přání televize.