Plzeňský házenkář Milan Škvařil střílí v utkání proti Jičínu.

Plzeňský házenkář Milan Škvařil střílí v utkání proti Jičínu. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Házenkáři Jičína se pustili do ostré přípravy na novou sezonu

  • 0
První, červnový blok sice už absolvovali, ale to pravá letní tréninková řehole začne házenkářům Jičína v pondělí. Šestý tým konečného pořadí loňského ročníku nejvyšší soutěže vstupuje do fáze přípravy, která vyvrcholí poslední červencový víkend tradičním čtyřdenním soustředěním v areálu Bret v Prkenném Dole u Žacléře.

„Stejně jako úvodní červnový blok bude i tento zaměřen na fyzickou kondici,“ uvedl trenér Petr Mašát, jenž u extraligového družstva pokračuje i nadále se svým asistentem Alešem Babákem.

Zatímco v červenci se jičínští házenkáři mohou těšit převážně jen na dřinu, od poloviny srpna si konečně také zahrají. První zápasovou prověrkou bude start na kvalitním mezinárodním turnaji v polském Glogówě (10. až 11. srpna).

O týden později, přesně ve dnech 15. až 18. srpna, proběhne v jičínské sportovní hale tradiční domácí mezinárodní turnaj, poprvé pod názvem Zepos Cup. Soupeři domácího Jičína budou hráči Plzně, polského Glogówa, slovenské Považské Bystrica a účastník nejvyšší nizozemské soutěže HV KRAS Volendam. Poté již bude vše směrováno na ostrý start extraligy.

Hráčský kádr Jičínských doznal pro novou sezónu několika změn. Svou úspěšnou sportovní kariéru se rozhodl ukončit, zejména ze zdravotních důvodů, bývalý reprezentant Jiří Vítek. Dlouholeté působení na extraligových házenkářských palubovkách končí také jičínský odchovanec Radek Král. Pokračovat v Jičíně nebude ani Marek Štefanič, jehož si po ročním hostování stáhla zpět mateřská Dukla Praha. Vedení klubu se rozhodlo neprodloužit spolupráci s Mateuszem Wolskim.

Prázdná nezůstává ani kolonka příchodů. Do Jičína přestupuje Jiří Dolejší, střední spojka Nového Veselí, jenž je odchovancem Zruče nad Sázavou. Na hostování z Třeboně přichází křídelník Jiří Kostelecký, ze Zruče levá spojka Martin Kovařík. Oba posledně jmenovaní hájili v minulé sezóně barvy prvoligového Chodova.