Lovosický Jaroslav Trkovský útočí v zápase s Novým Veselím.

Lovosický Jaroslav Trkovský útočí v zápase s Novým Veselím. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Lovci ji naháněli, ale neskolili. Karviná drží neporazitelnost už od října

  • 0
Ani lovosičtí Lovci nedokázali lapit Karvinou, lídrovi házenkářské extraligy ve středu doma podlehli po boji 26:28. Favorit vyhrál už osmé utkání za sebou, neporazitelnost si drží od začátku října.

„Věděli jsme, že v Lovosicích je těžká půda, ale že až takhle, to ne. Byl jsem si jistý, že odskočíme dřív než v poslední čtvrthodině, domácí zahráli nadstandardně,“ poklonil se karvinský trenér Michal Brůna, jehož celek naposledy ztroskotal ve Frýdku-Místku.

Lovci jsou pátí, nestačilo jim ani devět branek reprezentanta Trkovského. Na straně vítězů střelecky zářil osmigólový Gromyko, o jeden zásah míň zaznamenal Solák. 

„Extrémně vyrovnané utkání, muselo se i líbit. Byla to pěkná házená, na konci rozhodly malinko zkušenosti. Mladí udělali pár technických chyb anebo jsme neproměnili šanci,“ shrnul lovosický trenér Roman Jelínek. „Ale oproti zápasu v Hranicích jsme se zlepšili, vydrželi jsme hrát 60 minut.“

Karvinou neděsil urostlý švédský kanonýr Maxmilian Jonsson, třetí nejlepší střelec soutěže scházel Lovcům kvůli zranění. „Doma jsme ho ale na podzim vymazali, tam se už mu házená nechtěla hrát. Ale je to dobrý hráč, vyškolený střelecky, v obraně dobře stojí, bere každý balon. Jeho absence nám zlehčila cestu k vítězství,“ mínil trenér Brůna.

Podle Jelínka je hra se Švédem a bez něj v podání Lovosic jiná. „Šel nám balon víc z ruky, tahali jsme rychleji dopředu a víc jsme kombinovali,“ popsal rozdíl. „Max není tak dynamický, nechává si míč pro sebe.“

Karviná má na čele extraligy tříbodový náskok na Plzeň a čtyřbodový na Duklu; oba rivalové ve středu vyhráli o gól - Plzeň 25:24 ve Frýdku-Místku ve šlágru o druhé místo, Dukla 31:30 v Kopřivnici.