Dvakrát se prodlužovalo, uspěla Slavia

  • 6
Praha - Dramatický průběh mělo páté semifinále české části interligy házenkářek. Rozhodující duel série mezi Slavií a Olomoucí se musel hned dvakrát prodlužovat. Z postupu se nakonec radovaly domácí hráčky, které se o titul českých mistryň utkájí s týmem Veselí. Začíná se už v sobotu.

Slavia Praha - Olomouc 31:26 po druhém prodl. (22:22, 20:20, 7:7)
Pražanky na úvod série dvakrát vyhrály doma, vždy o jediný gól. Odvety na Hané zase skončily vítězstvím olomouckého družstva, které dnes v Edenu opět sehrálo velmi vyrovnané utkání.

Po hodině hry skončilo páté utkání semifinálové série s Olomoucí 20:20, v prvním prodloužení daly oba týmy po dvou brankách, ale v závěru druhého nastavení se projevila lepší fyzická kondice i větší dávka štěstí domácích slávistek.

"Nevím, jestli se tomu dá říkat smůla. V koncovce normální hrací doby i v závěru obou prodloužení proti nám sudí pokaždé nařídili sedmičku," neskrýval rozčarování trenér Olomoučanek Lubomír Krejčíř.

Jeho svěřenkyně první dva zápasy v Praze prohrály o jediný gól, doma semifinálovou sérii po přesvědčivých výhrách srovnaly.

"Dvě z těch tří sedmiček byly minimálně hodně diskutabilní a navíc si dvakrát na míč sáhla brankářka Černá," řekl kouč. "Projevila se větší zkušenost Slavie s play-off. Většina našich holek jej hrála poprvé, což se projevilo především v neúspěšné koncovce."

Olomouc tak bude hrát o bronz se Zlínem.

Nejvíce branek: Zachová 8, Černá 5, Štolfová, Adámková, Vyhnalová a Jonášová po 4 - Hrbková 8, Růžičková 6, Kovačíková 5. Rozhodčí: Podlucký, Rudinský. Sedmimetrové hody: 8/5 - 4/2. Vyloučení: 4:6. Diváci: 210. Konečný stav série: 3:2.

,